Blog Online Fitness

S vagínou do salonu – už znáte vaginální kosmetiku?
Životní styl

S vagínou do salonu – už znáte vaginální kosmetiku?

30.04.2017
Manikůra, pedikůra, péče o pleť a samozřejmě kadeřník – to je dnes zcela běžná záležitost. Už jste ale slyšely o vaginální kosmetice?

Online Fitness

Peeling, masáž, krém na zjemnění, gel na pružnost nebo zvláčňující mléko – toto všechno co si nyní spojujeme s péčí o pleť si můžeme brzy dovolit i na naši vagínu. V Americe je již běžné zajít si do salonu na péči o své genitálie, kdy kromě běžných kosmetických úprav můžete dostat také napařování či saunu.

 

Pokud jste sběratelka kosmetiky a máte ráda vyžívat se v péči o své tělo, jistě vás bude zajímat nový trend péče o své genitálie. Intimní hygienický gel je dnes již samozřejmost, dopřály byste si však třeba peeling nebo zjemňující sérum? Mnoho ženám to přijde nesmyslné, některé v tom vidí péči a zalíbení, jiné snad i užitek. Objevují se krémy a gely, které zajišťují dlouhodobé zvlhčení vagíny a tím zlepšení sexuálního styku. Se suchou vagínou mívají potíže především ženy po přechodu, nikdo zatím ovšem nedokázal, že ona kosmetika opravdu funguje. Samozřejmě, pokud máte zájem o ten pocit péče a luxusu a jste taky trochu extrovertky, nejspíš si kosmetickou péči v jednom z budoucích salonů tady v ČR užijete. Ty opatrnější z nás pak můžou mít jisté výhrady.

 

Psychologové debatují o tom, že přehnaná péče o genitálie je nepřirozená a až škodlivá. Ženy by neměly nabývat dojem, že jejich vagína je špinavá a proto potřebuje napařování nebo extra peeling. Nicméně toto si nemyslíme ani o svém obličeji a přesto si onu kosmetiku dopřáváme, tak proč by nás to mělo negativně ovlivnit v péči o intimní partie? Záleží na každé z nás, jak se k danému tématu postaví a jestli jí kosmetická péče o vagínu přinese potěšení, nebo špatný pocit.

 

Spousta žen může mít například potíže se zarůstáním oholených chloupků, nebo vás může trápit suchá kůže či právě špatná vlhkost. Věřím že takové slečny si určitě rády zkusí kosmetické pomůcky slibující pomoc a zlepšení určitých potíží, nicméně doufám, že z toho nebude zase další závislost na pitomostech. Nemám nic proti tomu, když se doba posouvá k našemu prospěchu a můžeme si pomoci prostředky, které jsme dříve neměli, a tím zlepšit kvalitu našeho života celkově. Nicméně nemám ráda, když se lidé stávají závislými na blbostech, které neudělají buď žádný užitek nebo až škodu. Jsem zvědavá, kdy trend vaginální kosmetiky dojde i k nám, a jak ho česká společnost přijme.

 

Co myslíte, je to dobrý nápad nebo jen další trik k tahání peněz? Osobně si počkám a budu to tiše sledovat. Věřím že se najdou jak odpůrci, tak příznivci. A jen doufám, že se nenajdou takové slečny, které by měly pocit, že je s jejich vagínou něco špatně a měly by jí věnovat zvýšenou pozornost. Samozřejmě že pokud narazíte na produkt, kteří řeší některé nepříjemné problémy, je jen dobře že ho využijete. Ale doufám, že ženy jen nebudou hledat problémy tam, kde vlastně vůbec nejsou a nikdy nebyly :-) Ať už jsou trendy jakékoli, ať jsou jen ku pomoci a zlepšení života celkově. 

 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru