Blog Online Fitness

Sex jako kardio
Rady, tipy, triky

Sex jako kardio

12.01.2017
Definice kardia všichni známe – musíte se dostat na určitou tepovou frekvenci, abyste začali spalovat tuky. Jednoduché. Proč však hned myslíme na švihadlo, běh, jogging nebo aerobic? Víte o tom, že kalorie můžete spalovat mnohem příjemnějším způsobem?

Online Fitness

Zvýšená aktivita vedoucí k rychlejšímu tepu a spalování tuků může být různá. Pokud opravdu chceme vidět výsledky, musíme dodržovat pravidelnost, a to se špatně dělá, pokud nás daná činnost nebaví. Je tedy dobré zajistit pestrost, různorodost a zábavu co se aerobního cvičení týče. A začlenit do těchto možností i sex je rozhodně velmi dobré řešení!

Nejenže se při sexu nutně spálí kalorie, milování nám prospívá k urdžení celkové tělesné a duševní rovnováhy. Po fyzické stránce můžeme spoléhat na kvalitní protažení, rozehřátí a aktivování všech svalových skupin, a to díky přirozené aktivitě zcela nenásilným a funkčím způsobem. Při předehře se partner může též soustředit na promasírování zádových, krčních či prsních svalů, což nás krásně rozehřeje.

 Online Fitness

Ať už se věnujeme orálnímu, ručnímu či klasickému sexu – všechny způsoby milování aktivují určité svalové skupiny. Při tomto zamyšlení nás také nutně napadne, že čím pestřejší je náš sexuální život, tím lepší je naše celkové zdraví. A nejen to fyzické! Po psychické stránce má milování naprosto zásadní vliv, a sama za sebe můžu s jistotou říct, že kvalitní sexuální život je pro naše duševní zdraví zcela zásadní.

 

Sex nám také dodává potřebně impulzy pro vyplavování důležitých hormonů, které podněcují dobrou náladu, správný chod metabolismu a rychlé spalování tuků, čímž zajišťují kvalitní funkci našeho těla jako celku. Jeho dobrý vliv na fyzický stav je ještě nutně spojován s kvalitním tvarováním postavy, které se podpořeno tím víc, čím se do milostných her aktivně zapojujeme. Nebojme se tedy v posteli experimentovat a zkoušet nové věci – prospěje to jak našemu osobnímu životu, tak samozřejmě i partnerskému. Když do toho započítáte ještě kvalitní fitness trénink, myslím, že lepší disciplínu nenajdeme :-)

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

 

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru