Blog Online Fitness

Skoncujte s pneumatikou kolem pasu hned teď! Nejefektivnější cviky!
Fitness

Skoncujte s pneumatikou kolem pasu hned teď! Nejefektivnější cviky!

01.02.2017
Další problematickou partií snad všech žen je spodní část bříška, kde se nám usazuje tuk s velkou oblibou. Nakonec chodíme s pneumatikou kolem pasu, která nám vadí nejen z estetického hlediska, ale také nám znepříjemňuje pohyb. S tímto tréninkovým plánem se stanou špeky už jen minulostí.

Online Fitness

Jak shodit bříško?

Shodit bříško je o trochu složitější, než u jiných partií. Pokud se chceme zbavit špíčků na bříšku, je nutné se v první řadě zaměřit na naše stravování. Jestliže nebudeme jíst zdravě a budeme konzumovat spousty prázdných kalorií, tak nám ani cvičení moc nepomůže. Dále bychom měli mít hodně kardia, neboli pohybu, kdy se nám více rozbuší srdce. Jako vhodné možnosti kardio tréninku je například chůze do schodů, rychlá chůze, běh, kolo, brusle, běžky a podobně.

 

Proč teda vůbec posilovat bříško?

I když má zásadní vliv na tuto partií hlavně stravování, tak přesto bychom bříško měli posilovat kvůli našemu zdraví a budoucí štíhlosti. Pokud máme nějaké to kilo navíc a zvětšuje se nám břicho, které neposilujeme, tak se nám také zvětšuje dutina břišní, ve které se nacházejí orgány. Orgány se v takovém případě mohou přemisťovat na jiné místo a to nám může hodně znepříjemnit zdravotní stav.

 

Ohledně budoucí štíhlosti, tak vždy vypadá pěkně, když má žena jemně vyrýsované bříško. Pokud s posilováním začneme už teď, tak a shodíme přebytečný tuk, tak nám svaly rychleji vylezou.

 

Cvičení

Opět se snažíme především posílit svaly v oblasti bříška, takže cviky provádíme pomaleji a dbáme na techniku. Pokud jsme už ve cvičení trochu zběhlí, tak z posilování bříška můžeme vytvořit i kardio. V takovém případě provádíme cviky rychleji, ale stále dbáme na správné provedení cviku.

 

Kmity

Lehneme si na zem, pokrčíme nohy, zvedneme lopatky ze země a natáhneme ruce ke kolenům. Bedra jsou stále na podložce. Snažíme se dostat konečky prstů, co nejdále to jen jde a následně jdeme zpátky. Stále máme lopatky ve vzduchu. Při pohybu dopředu vydechujeme a nazpět se nadechujeme.

 

 

Papírové talířky

K tomuto cviku potřebujeme buď dva hadříky (pokud nemáme koberce), nebo dva papírové talířky (pokud máme koberce). Sedneme si na zem, talířky dáme pod paty a zapřeme se dlaněmi. S nádechem se zvedneme na patách a s výdechem jdeme zpět do sedu, ale nepokládáme zadeček na zem.

 

 

Přitahování kolene ve vzporu

Lehneme si na bok, zapřeme se o loket spodní ruky a druhou ruku dáme za hlavu. Nadzvedneme pánev, zpevníme bříško a s výdechem přitáhneme koleno k hornímu loktu. Chvíli vydržíme a s nádechem vracíme koleno zpět.

 

 

Pokud je pro nás cvik moc těžký, tak namísto přitahování kolene k loktu, pouze zvedáme napnutou nohu nahoru a pomáháme držet balanc druhou rukou. Jakmile bříško trochu zpevníme, tak nám půjde původní cvik úplně snadno.

 

Hod závažím

U tohoto cviku potřebujeme nějaké závaží. Úplně postačí láhev s vodou, kterou uchopíme oběma rukama. Postavíme se s mírně rozkročenýma nohama, nadzvedneme závaží a mírně se vytočíme doprava (jako bychom chtěli závaží odhodit – NEODHAZUJEME!). S výdechem zvedneme levé koleno a současně přitáhneme závaží k němu. Cvik nejdříve opakujeme na jednu stranu a až poté na druhou.

 

 

Cik – Cak pokládání nohou

Lehneme si na zem, dáme si dlaně pod zadeček a nadzvedneme obě nohy pár centimetrů nad zem. S nádechem zvedneme pravou nohu nahoru a s výdechem ji položíme zpátky. Pokračujeme pravou nohou nahoru a s výdechem zpátky.

 

 

Jak často?

Cvičení provádíme 2 – 3x týdně. Pokud jsme začátečníci, tak začneme na 10 opakováních pro každý cvik, a to ve 3 kolech. Následující týden zvedneme počet opakování o 3. Takto každý týden přidáváme další 3 opakování.

 

Pokud už máme nějaké zkušenosti se cvičením, tak začneme na 20 opakováních pro každý cvik, a to ve 3 kolech. Následující týdne zvedneme počet opakování o 5. Takto přidáváme každý další týden 5 opakování.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru