Blog Online Fitness

3 tipy na vhodný oběd před sportem či tréninkem
Zdravě v kuchyni

3 tipy na vhodný oběd před sportem či tréninkem

25.11.2015
Co obědvat před sportovním výkonem? Obvykle jste mimo domov, na cestách, v práci nebo ve škole. Budete potřebovat něco vhodného na převoz, něco, co se nemusí ohřívat a zároveň je to výživné. Následující jídla jsou ideální variantou hlavních jídel v tréninkové dny nebo i jako zdravá a výživná varianty v dny běžné.

online fitness

O 3 tipy na vyvážený oběd se s námi podělil odborník na stravu a motivaci vrcholových sportovců Vít Schlesinger.

Staré dobré kuřecí rolky: celozrnná (nebo bezlepková) rolka s guacamolou nebo humusem, hodně listové zeleniny (preferuji špenát, ale stejně tak poslouží jakákoli směs listové zeleniny), trocha nastrouhaného bio sýru, či sýru kozího, trocha nakrájené papriky, další zelenina podle vašeho výběru a – samozřejmě - kuřecí maso – z tradičně chovaných kuřat, bez antibiotik a hormonů. Toto jídlo je obzvlášť praktické, pokud si uvaříte kuře večer dopředu! Přínos? Hodně zdravých tuků, zdroj kvalitních libových bílkovin, dobrý zdroj vlákniny, minerálů, antioxidantů i sacharidů.

7486572428_e61981b4d2

 

3-fazolové čili: Snadno se v termosce udržuje teplé, kvalitní čili může být opravdu výživné. Vezměte kvalitní bio či přírodní maso (mleté hovězí, ktůtí nebo kuře), k tomu dejte fazole v konzervě a zdravou dávku nakrájené zeleniny, proužek kombu ( mořská řasa, která je dobrým zdrojem kvalitních mořských minerálů, aniž by změnila chuť jídla), vhodné koření a máte hrnec kvalitního jídla, které vás zasytí na celé dny. Přínos? Vysoký podíl vlákniny, skvělý zdroj bílkovin, spousta minerálů a antioxidantů a – pokud si zvolíte koření jako kurkuma – protizánětlivé látky pomáhající zotavit se po náročném tréninku.

20120126-vegan-chili-1

 

online fitness

Vegetariánský salát, který vám dodá energii: Vezměte hrst zdravých semínek (dýňová, slunečnicová, konopná semínka), nakrájené avokádo, směs listové zeleniny (určitě tam zahrňte i špenát), směs nakrájené zeleniny (paprika, mrkev, okurka, rajčata – tolik variant a barev, kolik snesete) a navrch dejte domácí směs kvalitního extra panenského olivového oleje a citronové šťávy nebo balsamikový ocet se směsí bylinek. Přínos? Takový salát zůstane čerstvý delší dobu a je plný prospěšných živin, je také bohatý na rostlinné fytochemikálie, jako je lykopen nacházející se v rajčatech – mocný spojenec na cestě ke zdraví!

tomato-avocado-zucchini-corn-sunflower-seed-salad

Tak tady je máte; jednoduché a účinné nápady, které vám pomohou ve vaší cestě na vrchol...
Dobré chutnání!

Mgr. Vít Schlesinger
http://www.vit-schlesinger.cz/
online fitness

Vyhledávaný odborník na stravu a motivaci vrcholových sportovců. Mezi jeho klienty patří i proslulá jména z řad nejen českých, ale i zahraničních reprezentantů. Vít Schlesinger klade důraz na vzájemné propojení optimální stravy, vyrovnané psychiky a dokonalé regenerace. Všechny tyto oblasti zkoumá více než 10 let a získané poznatky aplikuje i sám na sobě. Je známý experimenty se svým tělem a posouváním hranic lidských možností. O aktivním životním stylu a lidském potenciálu také pravidelně přednáší.

 

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru