Blog Online Fitness

4 cviky pro pevnější břicho a střed těla
Fitness

4 cviky pro pevnější břicho a střed těla

17.10.2018
Břicho a střed těla je velice důležitý pro správné držení naši páteře a pro celkový postoj. Naše trenérka Markéta Stoklasová si pro Vás připravila skvělé 4 cviky, kterými dosáhneme pevnějšího břicha a pevnějšího středu těla.

Trénink

Celé cvičení objedeme ve třech kolech a podle počtu opakování, které jsou uvedené na videu. Dbáme na správné provedení všech cviků a snažíme se po celou dobu zatínat břicho a správně dýchat.

 

 

 

Ruka-noha

Lehneme si na zem, zpevníme střed těla a s výdechem přitáhneme levou ruku k pravé noze. Chvíli v horní pozici vydržíme a vrátíme se zpět s nádechem. Snažíme se, aby pohyb byl plynulý a dynamický.

 

Přítah kolen

Posadíme se na zem, zpevníme střed těla, nadzvedneme nohy a s výdechem přitáhneme hrudník a kolena k sobě. S nádechem se odtahujeme do výchozí pozice. Snažíme se celou dobu tahat pohyb pouze břichem a ne zády. Pokud bychom to nezvládali, tak se zapřeme rukama a přitahujeme pouze kolena.

 

Zkracovačka s koleny

Lehneme s na zem, zpevníme střed těla, zvedneme nohy a pokrčíme je a ruce si dáme za hlavu. S výdechem nadzvedneme hrudník a kolena držíme v pravém úhlu. S nádechem se vracíme zpátky na zem a zároveň natáhneme nohu, kterou nepokládáme na zem. Nohy pravidelně střídáme.

Přitažení a natažení

Klekneme si na zem, zpevníme střed těla a s výdechem natáhneme levou ruku před sebe a pravou nohu za sebe. V krajní pozici chvíli vydržíme, následně s nádechem přitáhneme loket a koleno k sobě. Opět chvíli vydržíme.

 


Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru