Blog Online Fitness

4 cviky pro pevný zadek s Katkou Křístkovou
Fitness

4 cviky pro pevný zadek s Katkou Křístkovou

07.11.2019
Nudí tě už klasické cviky na zadek? Chceš něco náročnějšího? Nebo naopak se necítíš na pokročilé cviky? Vyzkoušej tento skvělý trénink na zadek od naší trenérky Katky Křístkové, která si pro tebe připravila varianty jak pro pokročilé, tak pro úplné začátečníky. Trénink, který sedne všem!

 

Trénink

Trénink provádíme v rychlém tempu, ale stále dbáme na zachování správné techniky cviků. Cviky cvičíme po dobu 25 sekund s 10 sekundovými přestávkami mezi jednotlivými cviky. Snažíme se tento trénink zvládnout alespoň ve dvou kolech, nejlépe ve třech.

 

 

Cviky

Kačenky

Zaujmeme pozici ve vyšším dřepu a s pravidelným dýcháním uděláme pár kroků dopředu a následně zase zpět. Po celou dobu se snažíme zůstat ve dřepu. Dáváme pozor, abychom měli rovná záda a neprohýbali se.

 

Snazší varianta – Dřepy

Postavíme se na šířku pánve a s nádechem uděláme dřep dolů, s výdechem se vracíme zpět nahoru. Opět dbáme na rovná záda, aby nám nešly kolena před špičky.

 

Dřep s výskokem a výkopem

Postavíme se na šířku pánve, s nádechem uděláme dřep, při návratu zpět zanožíme levou nohu, opět uděláme dřep a při návratu zanožíme pravou nohu, uděláme třetí dřep, ze kterého vyskočíme a ve vzduchu spojíme nohy k sobě.

 

Snazší varianta – Dřepy se zanožením

Postavíme se na šířku pánve, s nádechem uděláme dřep, při návratu zpět zanožíme levou nohu, opět uděláme dřep a při návratu zanožíme pravou nohu.

 

 

Přítah kolene

Postavíme se rovně, dáme si ruce za hlavu a s nádechem uděláme dřep, při návratu do výchozí pozice přitáhneme levé koleno k pravému loktu a vytočíme se trupem. Následně strany vyměníme.

 

Snazší varianta – Dřep s dotykem

Postavíme se rovně, ruce si dáme před sebe a s nádechem uděláme dřep, při návratu do výchozí pozice přitáhneme pomalu levé koleno k pravé dlani, následně strany vyměníme.

 

Úkroky do strany

Zaujmeme pozici ve vyšším dřepu a uděláme několik kroků do strany a zpět. Dbáme na to, abychom stále zůstali ve dřepu, měli zpevněný střed těla a rovná záda.

 

Snazší varianta – Úkrok s postavením

Uděláme krok do strany a dřep, následně se narovnáme, uděláme další krok do strany a opět dřep. Pravidelně měníme strany.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru