Blog Online Fitness

4 účinné cviky pro zvednutí a zpevnění zadečku
Fitness

4 účinné cviky pro zvednutí a zpevnění zadečku

07.11.2016
Každá z nás by chtěla mít krásně kulatý a pevný zadeček. Bohužel každé z nás příroda tento tvar zadečku nenadělila, ale to neznamená, že bychom jej nemohly mít. Podívejme se společně na 4 účinné cviky, které nám pomohou zadeček krásně zvednout, zpevnit a zakulatit.

Online Fitness

Pokud chceme mít krásný zadeček, tak bychom se na něj měly zaměřit minimálně 3x týdně. Nemusí se jednat přímo o hodinový trénink, ale spíše o pravidelnou rutinu. Každý z uvedených cviků opakujeme pomalu 10x ve 3 kolech.

 

Zanožování

Výchozí pozice je v kleku, zpevníme bříško, zvedneme jednu nohu a ohneme ji v koleni. Nohou pohybujeme nahoru s výdechem a dolů s nádechem. Pohyb provádíme pomalu a plynule. Při spouštění nohy dolů jdeme pomalu se zapojením svalů, nenecháme nohu volně padat. Pokud pro nás bude tato varianta moc snadná, tak v horní pozici, přidáme ještě tři malé kmity.

 

 

Výstup na židli

Postavíme se rovně před pevnou židli a s nádechem položíme nohu na židli. Zatneme zadeček a s výdechem se postavíme na židli oběma nohama. Jako první sestoupíme druhou nohou a první necháme stále na židli. Opakujeme 10x na stejnou nohu a poté vyměníme.

 

 

Online Fitness

 

Plie dřepy

Postavíme se na široko a s nádechem jdeme do dřepu, kolena se snažíme držet, co nejvíce od sebe. Chvíli vytrváme ve dřepu a s výdechem jdeme opět do stoje.

 

 

Zvedání nohou v lehu

Lehneme si na břicho, ruce si dáme pod čelo a s výdechem zvedneme nohy ze země. Chvíli vydržíme s nohama ve vzduchu a s nádechem spustíme. Pohyb provádíme, co nejpomaleji.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru