Blog Online Fitness

5 cviků pro štíhlejší vnitřní stranu stehen, které musíš znát
Fitness

5 cviků pro štíhlejší vnitřní stranu stehen, které musíš znát

28.10.2017
Štíhlé nožky jsou krásné nožky, a proto také většina z nás řeší, jak zeštíhlit vnitřní stranu stehen, abychom mohly nosit sukně a krátké šortky. S tímhle tréninkem ty štíhlé nožky získáš.

Online Fitness

Chce to čas

Vnitřní strana stehen je jednou z nejproblémovějších partií, které máme. Pokud chceme nohy zeštíhlit, tak se musíme v první řadě zbavit přebytečného tuku, který nám v této partii leží. Takže jak jinak, než správné stravování, dostatek kardia a hlavně pravidelně! Vytvarovat nohy je běh na delší trať, ale nic není nemožné.

 

Chce to protažení

Na vnitřní straně stehen máme logicky také svaly, které ale nechceme posilovat, nýbrž jen protahovat a zpevnit. Proto při posilování vnitřní strany stehen nepoužíváme závaží, ale snažíme se maximalizovat rozsah pohybu. Opět musíme být trpělivé, jelikož svaly musíme protahovat postupně, abychom si neublížili. Sledujeme reakci svého těla, a pokud ucítíme náznak bolesti, tak větší rozsah již neprovádíme. Ale žádné strachy, časem zvládneme daleko více.

 

Cviky

Kmity v sumo dřepu

Široce se rozkročíme a přejdeme do sumo dřepu. Kolena se snažíme tlačit, co nejdále od sebe, podsadíme pánev a začneme kmitat nahoru a dolů. Kmitáme pouze v rozsahu pár centimetrů a stále pravidelně dýcháme.

Opakujeme ve 3 kolech po 30 opakování

Zvedání vnitřní nohy

Lehneme si na bok, pokrčíme horní nohu a spodní natáhneme. Pomalým pohybem zvedneme spodní nohu a kmitáme nahoru a dolů. Nezapomínáme pravidelně dýchat. Provedeme určené opakování a nohy vyměníme.

Opakujeme ve 3 kolech po 20 opakování

Úkrok a sumo dřep

Postavíme se rovně, uděláme krok do strany a plynule přejdeme do sumo dřepu. Snažíme se dát kolena, co nejvíce od sebe, ale tak, aby nešla před špičku. Při pohybu dolů se nadechujeme a při pohybu zpět vydechujeme. Provedeme určené opakování a strany vyměníme.

Opakujeme ve 3 kolech po 10 opakování

Nůžky v leže

Lehneme si na zem, zvedneme nohy a s výdechem co nejvíce roztáhneme nohy, ale pouze tak, aby byly nohy neustále napnuté. Chvíli vydržíme a s nádechem dáme k sobě a mírně překřížíme.

Opakujeme ve 3 kolech po 20 opakování

Výpady do strany

Postavíme se rovně, udělám levou nohou úkrok do strany a pokrčíme levou nohu, aby konečná pozice byla ve výpadu. Výpad provádíme s nádechem a při návratu do rovné pozice vydechujeme. Strany pravidelně střídáme.

Opakujeme ve 3 kolech po 20 opakování

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru