Blog Online Fitness

5 důvodů, proč je čokoláda ta nejlepší odměna
Zdravě v kuchyni

5 důvodů, proč je čokoláda ta nejlepší odměna

20.04.2016
Nemusíte mít výčitky svědomí po té, co jste si dali čokoládu, jen se ujistěte, že byla hořká. Chcete vědět pravdu o čokoládě? Ne všechny druhy čokolády jsou si rovny. Hořká čokoláda je jednoznačným vítězem ze všech sladkostí, díky četným zdravotním výhodám, obsažených v malém kakaovém bobu, je zde ale stále několik úžasných bonusů, které jdou společně s celou čokoládovou rodinou.

Online Fitness

Pojďme se podívat na to, proč je pro Vás čokoláda tak dobrá... a zároveň tak chutná!

1. Je plná antioxidantů

 Antioxidanty v čokoládě pomáhají zlepšit paměť a snižují riziko demence. Ve skutečnosti, jedna studie zjistila, že čokoláda zlepšuje krátkodobou paměť u zdravých dospělých osob. Takže, díky tomuto faktu to může být Vaše omluva, když šáhnete po pár kostkách hořké čokolády J

2. Pomůže udržet Vaše chutě na uzdě

Může to znít až příliš dobře na to, aby to byla pravda, ale dát si malé množství čokolády každý den – ano, vidíte dobře, je v pořádku dát si malý kousek hořké čokolády každý jeden den! – může to opravdu snížit Vaše chutě na jiné nezdravé sladkosti. Osobně já tento fígl praktikuji denně J

 

3. Pomůže Vám udržet si zdravou váhu

Kakaový extrakt, pomáhá blokovat enzymy, které jsou zodpovědné za trávení tuků a sacharidů. Takže pokud jíž jíte zdravou a relativně nízko-sacharidovou stravu, hořká čokoláda Vám může pomoci udržet si Vaši hmotnost.

Online Fitness

 

4. Udržuje Vaše srdce zdravější

Hořká čokoláda, která obsahuje více přirozeně se vyskytujících se flavonoidů, než mléčná čokoláda, může skutečně snižovat krevní tlak a zároveň zvýšit hladinu HDL - hodného cholesterolu.

 

5. Může Vás udělat chytřejšími

Popravdě, podle studií, je ještě brzy potvrzovat tyto souvislosti, ale tento legrační čokoládový fakt by Vás mohl přesvědčit:  Země s největší spotřebou čokolády na jednoho obyvatele, jsou také země s největším počtem nositelů Nobelovy ceny! To je celkem v pohodě, ne? 

 

Silvie Sher
Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

 

Online Fitness

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru