Blog Online Fitness

5 důvodů proč konzumovat banány... věděli jste to?
Zdravě v kuchyni

5 důvodů proč konzumovat banány... věděli jste to?

08.07.2015
Banány obsahují přírodní cukry a vlákninu. Pomáhají nám při depresi, menstruačních potížích, trávení nebo i při bodnutí komárem. Ze zdravotního hlediska je nejúčinnější látkou v banánu draslík, který v rámci látkové přeměny tvoří protiváhu sodíku. Zatímco sodík váže vodu a zvyšuje krevní tlak, draslík vodu z těla odpuzuje a tlak snižuje. Společně zásobují důležitými živinami všech 70 biliónů buněk v organismu.

Online Fitness

Výhody konzumace banánů:

1. Pomůžou při menstruačních potížích, a to protože obsahují vitamín B6, který vám srovná hladinu glukózy v krvi a s tím se dostaví lepší nálada, která nám tak při menstruaci chybí.

2. Banán obsahuje aminokyselinu tryptofan, která je známá díky svým uvolňujícím účinkům. Proto se doporučuje konzumace banánů lidem trpícím depresemi.

3. Vysoký obsah vlákniny pomáhá upravovat činnost trávicího traktu.

4. V případě, že trpíte nadváhou, zkuste nahradit sladkosti, na kterých si tak rádi pochutnáváte, abyste kompenzovali stres, banány. Výzkum potvrdil, že pokud budete banány konzumovat každé dvě hodiny, zklidní hlad v důsledku stresu a udrží tím pádem i stabilní hladinu cukru v krvi. A vy se tak budete cítit lépe.

5. Další výzkum přinesl výsledky, že konzumací banánů došlo ke zvýšení koncentrace studentů při učení. Studenti, kteří se zúčastnili výzkumu, konzumovali banán ráno, na svačinu a na oběd. Touto konzumací u nich došlo ke zvýšení výkonosti mozku.

Takže za mě banány anoooo Usmívající se Na snídani, na svačinu, zkuste banánový koktejl, jogurt s banánem a musli. Banán s proteinem. Tvaroh s banánem. Možností je spousta, tak hurá do toho Usmívající se

Vaše Denisa Usmívající se

Denisa Dráb

Online Fitness

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru