Blog Online Fitness

5 tipů na ploché bříško
Fitness

5 tipů na ploché bříško

08.02.2016
Dnes se podíváme na pár rad, které nám pomohou získat ploché a krásné bříško. Léto se blíží a snad všechny chceme vypadat v plavkách neodolatelně. To ale nejde s bříškem, jako bychom měly každou chvíli rodit. Tak jdeme na to, ať ty faldíky zmizí!

online fitness

 

 

Opět voda

Kdo chce štíhlé bříško míti, musí hodně vody píti. Svatá pravda! Pokud denně vypijeme alespoň dva litry obyčejné vody bez bublinek, tak zabráníme našemu tělu, aby přebytečnou vodu zadržovalo, a my nebudeme nafouknuté. Krom toho pití vody tišší hlad a my pak nemáme chutě.

 

Ranní mini trénink

Ráno se nám nechce z postele a některým z nás vstávání zabere málem půl dne, ale pokud chceme mít krásnou postavu, tak musíme něco obětovat. Nyní obětujeme zhruba 15 minut z našeho spánku. Vstaneme tedy dříve, trochu se protáhneme a jdeme na podložku, kde si procvičíme bříško. Vybereme si na každý den libovolné tři cviky na břicho, a každý z nich zopakujeme 10x a takto si dáme tři kola. Snažme se vždy zaměřit na jednu část svalů – například v pondělí spodní břišní svaly, v úterý boční břišní svaly a ve středu vrchní břišní svaly. Brzo se na našem bříšku projeví změna, a pokud jsme trochu při těle, tak sice hned nepůjde vidět vánočka, ale zlepšíme si držení těla a hlavně budeme držet orgány na svých místech.

 

online fitness

 

Snídaně je základ

Po malém tréninku bříška musíme pořádně posnídat. Snídaně nastartuje náš metabolismus, který pak spaluje tuky, a my hubneme. Občas se nám ale stává, že už dopoledne máme hlad. Zkusme tedy naší snídani postavit především na bílkovinách a tucích, jako jsou například vejce a tvarohy.

 

Kardio

Každý pohyb se počítá, ale pokud chceme urychlit hubnutí, tak nesmíme zapomínat na kardio trénink, při kterém se efektivně pálí kalorie. Jako kardio si můžeme zvolit například rychlejší chůzi, běh, jízdu na kole, jízdu na bruslích, atd. Je ale důležité, abychom si hlídali svou tepovou frekvenci v oblasti spalování. Sice si nemůžeme přímo vybrat místo, ze kterého se budou pálit tuky, ale nebojme se, i na to bříško časem dojde.

 

Žádný stres

Stres je největším zabijákem naší krásné postavy. Když se nervujeme a jsme ve stresu, tak dochází k uvolňování kortizolu v našem těle. Kortizol je hormon, který nám vsugerovává, že máme hlad a také se snaží ukládat vše do tuků. Zkusme se informovat například o některých meditačních technikách, které nám pomohou zklidnit mysl a vyvarovat se stresu.

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

online fitness

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru