Blog Online Fitness

5 tipů na zdravé a vydatné snidaňové pomazánky
Zdravě v kuchyni

5 tipů na zdravé a vydatné snidaňové pomazánky

11.04.2016
Snídaně je začátkem našeho dne a každý začátek by měl být chutný a radostný. Když se naučíme několik zdravých fitness variací na úžasné snídaně, tak se ničeho nepřejíme, budeme se na snídani těšit a nastartujeme se na zbytek úspěšného dne. Vzhůru na První snídaňové variace!

Online Fitness

V tomto článku se zaměříme na pomazánky, jelikož jsou většinou snadné na přípravu a je jich snad neomezené množství, takže se nám jen tak neomrzí. 

Mrkvová pomazánka

100g mrkve

125g Lučiny light

½ lžičky citronové šťávy

Pepř, sůl

Pažitka nebo nať z jarní cibulky na posypání

 

Umyjeme a oškrábeme mrkve, které následně nastrouháme najemno. Přidáme lučinu, promícháme a ochutíme citronem, pepřem a solí.

Pokud náhodou nejste fandou Lučiny, tak ji nahraďte například nízkotučným tvarohem.

Vajíčková pomazánka

3 na tvrdo uvařené vejce

125g Lučiny light

1 jarní cibulka

Pepř a sůl

 

Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme Lučinu a dobře promícháme. Nakrájíme nadrobno jarní cibulku, kterou vmícháme do pomazánky. Osolíme a opepříme.

 

Pomazánka z červené řepy

100g červené řepy ve sladkokyselém nálevu

250g nízkotučného tvarohu

Sůl a pepř

 

Vylijeme nálev z řepy, a pokud není nastrouhaná, tak ji nahrubo nastrouháme. Přidáme tvaroh, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. 

Rybičková pomazánka

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě

250g nízkotučného tvarohu

1 mrkev

1 jarní cibulka

Sůl a pepř

 

Umyjeme a oloupeme mrkev, kterou nastrouháme na hrubo. Přidáme tuňáka i se šťávou a nízkotučný tvaroh. Ochutíme solí i pepřem a nakonec vmícháme nadrobno nasekanou cibulku.

 

 

Avokádová pomazánka s rajčátky

2 zralá avokáda

5 cherry rajčátek

1 nať z jarní cibulky

125g Lučiny

Sůl a pepř

 

Avokáda si nakrájíme na malé kousky a smícháme je s Lučinou. Dále si nakrájíme na malé kousky cherry rajčátka a nať z jarní cibulky a přimícháme je do avokádové směsi. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

Pomazánky jsou základem pro zdravý životní styl a hlavně pro náš mlsný jazýček. Ideální je namazat s nimi celozrnný chléb a přidat kopec zeleniny. Nezapomínáme ani na správný pitný režim a k snídani si dáme zelený čaj a vše si v poklidu vychutnáme. Taková snídaně nás zasytí a nakopne na celý den.

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Online Fitness

 

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru