Blog Online Fitness

5 tipů na zdravé snidaňové kaše
Zdravě v kuchyni

5 tipů na zdravé snidaňové kaše

21.04.2016
Vydatná snídaně je základ a mnoho z nás má rádo různé druhy kaší. Avšak každý z nás zná několik svých receptů, které aplikuje pořád dokola a po čase i skvělé kaše omrzí. Podívejme se spolu na několik dalších receptů.

Online Fitness

Kokosová ovesná kaše

100g ovesných vloček

1 lžíce mletých mandlí

1 lžíce mletého kokosu

1 lžička chia semínek

1 lžička perníkového koření

250ml mléka

1 lžíce medu

Sezonní ovoce

 

Ohřejeme mléko a přidáme k němu ovesné vločky, necháme vařit, dokud kaše nezačne houstnout. Vypneme plamen, přidáme perníkové koření, chia semínka, kokos a med, vše zamícháme a necháme chvíli odstát. Nakonec ozdobíme ovocem.

 

Ječná jablková kaše

80g ječných vloček

200ml mléka

1 lžička skořice

1 lžíce medu

1 jablko

 

Ječné vločky namočíme do vody, aby byly celé ponořené, a necháme odstát nejlépe přes noc. Ráno vylijeme vodu z vloček a zalijeme je teplým mlékem. Necháme kaši chvíli odstát, aby se mléko trochu vsáklo, a přidáme skořici s medem. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené jablko.

Online Fitness 

Quinoová kaše

50g quinoi

250ml mléka

1 lžíce medu

1 lžička skořice

Sezonní ovoce

 

Quinou orestujeme na sucho zhruba 2 minuty. Následně přidáme mléko a celou směs přivedeme k varu, ztlumíme plamen a necháme zhruba 20 minut vařit, dokud není quinoia měkká, pokud se mléko začne vyvařovat, tak trochu dolijeme. Do uvařené kaše zamícháme med, skořici a ovoce.

Banánová ovesná kaše

40g ovesných vloček

120ml mléka

1 banán

100g nízkotučného řeckého jogurtu

1 lžička chia semínek

1 lžička skořice

Sezonní ovoce

 

Rozmačkáme si v misce banán a přidáme k němu všechny ostatní suroviny kromě ovoce a vše důkladně promícháme. Směs přelijeme do uzavíratelné sklenice a necháme ji uzavřenou přes noc v lednici. Na druhý den kaši ozdobíme nejlépe rozmixovaným ovocem a podáváme.

 

Kokosová kaše s granátovým jablkem

200ml kokosového mléka

60g kokosové mouky

20g kokosu

1 lžička kokosového oleje

1 bílek

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžíce medu

50g jader z granátového jablka

Špetka soli

 

Přivedeme mléko k varu a přidáme k němu všechny ingredience kromě granátového jablka. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne. Uvařenou kaši posypeme jadérky z granátového jablka a podáváme.

 

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Online Fitness

 

       

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru