Blog Online Fitness

5 triků, jak se namotivovat ke cvičení
Fitness

5 triků, jak se namotivovat ke cvičení

04.05.2016
Cítíte se líní? Pojďme se inspirovat a dostat se z toho! Známe to jistě všichni. Po celodenním shonu se cítíme unavení a bez energie, nebo si jen prostě neumíme najít čas. Pokud už dlouho odkládáte to, že se sebou konečně začnete něco dělat, bude třeba si ten čas vytvořit, ne jen čekat, že Vám možná nějaký ten čas na konci dne zbude. Udělejte si plán, nebo ho celý předělejte, a začněte. Když ne dnes, tak kdy? Z někdy, se totiž často stává nikdy...

Online Fitness

 

1. Zvažte následek

Nepřemýšlejte nad tím, zda máte či nemáte chuť jít zrovna teď cvičit. Soustřeďte se jen na to, jak skvěle se budete cítit později a jděte cvičit hned. Neochuzujte se o to cítit se skvěle nebo vypadat tak jak si představujete. Pocity jsou dočasné, jakmile se přes to dostanete, budete se cítit mnohem lépe.

 

2. Mějte reálné cíle

Začněte s malými, dosažitelnými, realistickými cíli. Vaše trénovanost a sebedůvěra se budou zvyšovat postupně, a to je klíčovým prvkem k pozitivní změně a formování nových návyků.

 

3. Najděte si důvod

Nejlepší způsob jak se namotivovat ke cvičení je, když si najdete něco, pro co stojí za to jít cvičit. Ať už je to vypadat dobře v letním oblečení, zlepšit se v běhu, snížit hladinu cholesterolu, mít tento cíl v hlavě Vám pomůže. Poznačte si jej třeba na papír a dejte na místo, kde ho uvidíte každý den, třeba na ledničku.

 

4. Buďte soutěživí

Vědomí, že jste makali, zatímco ostatní se jen flákali, Vás bude motivovat. Lidé se Vás budou ptát, co děláte, že tak záříte.

 

5. Nechejte si pomoci od profesionálů

Dnes je trenérů hodně, dávejte tedy pozor na to, aby byli kvalifikování. Dobrý trenér Vám pomůže s tréninkem, vysvětlí správné provedení cviků a poskytne další informace. Dobrý trenér Vás bude také motivovat na Vaši cestě k cíli.

 

Silvie Sher
https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru