Blog Online Fitness

7 důvodů proč mít fitness postavu
Fitness

7 důvodů proč mít fitness postavu

15.01.2016
Tak jako se mění móda, tak se mění také vysněné postavy. Naše postavy se vyvíjely od boubelatých, přes vyhublé až k dnešnímu trendu fitness. A není se čemu divit! Ze ženy, která o sebe pečuje nejen kosmetickými přípravky, ale i pravidelným pohybem, se stává cílevědomá a sebejistá osobnost.

online fitness

Proč je fitness postava tak populární?

Každý, kdo se jen trochu zamyslí nad touto otázkou, tak jistě najde odpověď.

 

1. Zdraví

Každý pohyb je prospěšný. Díky pohybu samozřejmě hubneme, zpevňujeme tělo a stáváme se flexibilnějšími a odolnějšímu. Cvičení také zoceluje naše srdíčko a podporuje správný krevní oběh. Se zdravějšími návyky se stává i tělo odolnější k různým nemocem. Když ke cvičení přidáme ještě zdravou stravu, která obsahuje spousty vitamínů a minerálů, tak se zlepší naše pokožka, vlasy a nehty.

 

2. Pevnost

Na fitness postavě je krásné to, že si zachováme ženské křivky. Pokud budeme správně cvičit, tak můžeme mít krásně kulatý zadeček, oblé boky a ploché bříško. Nebudeme vypadat jako věšák na šaty. Fitness postava je krásně zpevněná, takže se nikde nic netřepe a nepřetéká z kalhot.

 

3. Koníček

Pro vybudování fitness postavy je důležité pravidelné cvičení, které vybuduje závislost na pohybu a ten se stane koníčkem, který budeme milovat. Jistě všichni známe ten pocit, když něco děláme s obrovským nadšením a těšíme se na to. Hned je den lepší.

online fitness 

4. Láska

Ano, díky krásné postavě nalezneme i lásku. Nejedná se o lásku k opačnému pohlaví, ale k sobě samému. Tento druh lásky není bohužel moc rozšířený, ale dokáže ho získat každý z nás. Představme si, že každý pohled do zrcadla nás potěší. Mmmm, pěkné ne?

 

5. Sebejistota a sebevědomí

Pokud nalezneme zalíbení sami v sobě, tak budeme pevnější v naších rozhodnutích. Budeme si za nimi pevně stát, jelikož budeme vědět, že některé věci potřebují čas a značné úsilí, než je dokážeme, stejně jako vybudování postavy. Také se nebudeme bát pořizovat pěkné oblečení, které naši postavu zvýrazní. Sebevědomá žena, je krásná žena.

 

6. Cílevědomost

Jelikož se naučíme nějaké pravidelnosti díky pravidelnému cvičení, tak se začnou brzy objevovat výsledky a my se budeme více a více blížit naší vysněné postavě. Naučíme se takto dotahovat věci do konce, a když to takto umíme v jednom směru, tak to jistě zvládneme i v jiných aktivitách, ať už pracovních nebo osobních.

 

7. Endorfiny

Hned po krásné postavě jsou endorfiny druhou nejlepší odměnou. A je to dokonce odměna, na kterou se nemusí čekat. Jedná se chemické látky, které se vylučují v našem těle po a během fyzické aktivity. Pokud budeme usilovně cvičit a nebudeme trénink flákat, tak se tyto látky uvolní do mozku. A co tedy budeme cítit? Štěstí! Endorfiny nám navozují pocity, které nám dodávají sebedůvěru, budeme mít pocit, že dokážeme opravdu cokoliv. Budeme se usmívat a s takto čistou hlavou dokážeme také snáze řešit složité problémy. Endorfiny jsou povolená a zdravá droga.

 

Trvá to sice delší dobu, než si vybudujeme fitness postavu a někomu to jde snáze, jinému zase obtížněji. Avšak konečný výsledek stojí opravdu za to a to nejen v oblasti vzhledu. Cvičení nás dokáže změnit, dokáže nás udělat silnějšími a snáze pak pokoříme jakoukoliv výzvu i v osobním nebo profesním životě. Pokud máme náhodou pocit, že nás život není v pořádku, že v něm něco chybí, tak zkusme pravidelně cvičit. Brzy totiž uvidíme, co je potřeba v našem životě změnit a budeme také vědět jak to změnit.

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

online fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru