Blog Online Fitness

8 nejlepších podzimních super-potravin pro hubnutí
Zdravě v kuchyni

8 nejlepších podzimních super-potravin pro hubnutí

21.09.2016
Zahrnutí některých z nejlepších chutí této sezóny, nemusí stát v cestě Vašemu hubnutí. Naopak Vám v tomto případě mohou tyto potraviny skutečně pomoci.

 

Online Fitness

 

1. Růžičková kapusta

Je plná vlákniny a rostlinné bílkoviny, které Vás zasytí. Tato potravina bohatá na živiny také nabízí příznivé účinky antioxidantů.

2. Sladké brambory

Kromě toho, že pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi, kontrolovat chuť k jídlu a díky zdravé vlákniny napomáhat k lepšímu trávení, jsou také skvělým pomocníkem při Vaši cestě v hubnutí.

3. Skořice

Není to sice potravina jako taková, ale je stále dost super, toto super koření pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, zvyšovat metabolismus, snižovat hladinu cholesterolu, a pomůže Vám zbavit se nějakých těch nechtěně nabraných kil v průběhu prázdnin, a to je prostě super!

4. Květák

Tato super-potravina s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem vlákniny a omega 3, Vám pomůže v hubnutí v nízko-sacharidových a přesto lahodných pokrmech.

5. Dýňová semínka

Na živiny bohatá dýňová semínka jsou přímo nakopávačem hubnutí a jde ruku v ruce se super-potravinami. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny, omega-3 a vysokému obsahu tryptofanu, který pomáhá snižovat stres a podporovat spánek, si budete přát, aby podzim trval dlouho.

6. Špagetová dýně

Tato nízkokalorická potravina, může být skvělou alternativou k těstovinám, je vynikající s všestranným využitím, ideální pro podporu v hubnutí. Sezónní tykev má také antioxidanty beta-karoten, lutein a zeaxantin, které jsou spojeny se zdravým zrakem.

7. Javorový sirup

Pokud jste seznámeni s veškerou nízkokalorickou stravou, tak Javorový sirup může být pro Vás tím správným sladidlem. Obsahuje sice přirozeně se vyskytující cukry, ale nezpůsobuje nadýmání nebo zažívací potíže. Je také bohatý na hořčík, což může přispět ke snížení kortizolu v krvi, vyvolaným stresem. Takže nemusíte mít velké výčitky svědomí, pokud si trošku osladíte život.

8. Granátové jablko

Jak jste už možná postřehli, vláknina je nezbytná pro udržitelné hubnutí. Tyto jádra jsou plné vlákniny, která napomáhá trávení, tak i antioxidantů které zamezují rakovinnému bujení.

 

Silvie Sher

https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru