Blog Online Fitness

8 skvělých tipů na zdravé mlsání
Zdravě v kuchyni

8 skvělých tipů na zdravé mlsání

23.03.2015
Z naší FIT TIP soutěže vzešla velice inspirativní vítězka Káťa, pojďte se podívat na její výborné a hlavně zdravé recepty na svačinky a dobrůtky, které budete chtít hned vyzkoušet!

Online Fitness

 Autorkou receptů a fotek je Káťa Zářecká, její recepty a fotky najdete také na INSTAGRAMU https://instagram.com/katezar/

1. ZDRAVÁ VERZE ŠTRŮDLU 

Na těsto budete potřebovat 75g celozrnné mouky, 75g rozmixovaných ovesných vloček, 1 vejce, 120g bílého jogurtu a něco na doslazení (já jsem přidala pár kapek flavdrops). Půlku těsta jsem rozprostřela na pečící papír, na to jsem dala nastrouhané jablíčko smíchané s 5g kokosu a se lžičkou skořice. Navrch jsem rozprostřela druhou část těsta a štrůdl dala péct do vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 20 minutek.

Online Fitness

2. OVOCNÉ KNEDLÍKY

Těsto je z 85g rozmixovaných ovesných vloček, 130g tvarohu, 1 vajíčka, pár kapek flavdrops na doslazení. Přidala jsem ještě maličko vody (když se dá vody hodně, těsto pak lepí). Z těsta jsem udělala placičky, na ně jsem dala ovoce (jahody a borůvky), na to zase těsto a z toho jsem udělala kuličky (spíš šišky :D). Knedlíčky jsem dala na 7 minut do vroucí vody. Posypala jsem je kakaem, nechala na nich rozpustit kokosové máslo, polila jsem je přelivem z ovoce a bílým jogurtem a pokapala datlovým sirupem.

Online Fitness

3. HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Těsto je z 50g celozrnné mouky, 70g rozmixovaných ovesných vloček, 1 vejce, 130g bílého jogurtu, lžičky oleje, 5g proteinu, 5g datlového sirupu a trošku prášku do pečiva. Navrchu je nakrájená hruška (cca 80 g). Pekla jsem ho 20 minut v rozehřáté troubě na 180 stupňů.

Online Fitness

4. OVOCNÉ SMOOTHIE

Je ze 100ml kokosového mléka, 100ml polotučného mléka, 100ml vody, 2 lžic ovesných vloček, 2 kapek flavdrops na doslazení, pár borůvek a jahod.

Online Fitness

5. JAHODOVÉ MUFFINY Z KUSKUSU

35g kuskusu jsem dala na minutu do mikrovlnky s 50ml vanilkového sójového mléka. Potom jsem přimíchala jeden bílek (s celým vajíčkem ale určitě chutnají lépe), trošku vanilkového proteinu a skořici, přidala nakrájené jahody, posypala kokosem a dala na 15 minut péct do trouby. Vyšlo mi to na 3 menší muffinky. Doporučuju silikonové formičky, z těch papírových to moc nešlo vyndat.

Online Fitness

6. SLADKÁ KAŠE Z BULGURU

Uvařila jsem 100g bulguru ve 200ml mléka, přimíchala jsem vajíčko, přisypala skořici a ještě chvilku kaši povařila. Navrchu je hruška, mandle, máslo z kešu a lískových oříšků a celé je to polité datlovým sirupem. Bulgur na sladký způsob doporučuji, chutná to vážně skvěle!

Online Fitness

7. OVOCNÝ KOLÁČ

Těsto je z 1 vejce, 70g rýžové mouky (může se nahradit celozrnnou), 70g ovesné mouky (rozmixované vločky), 150g bílého jogurtu, 80ml vanilkového sojového mléka, trošku třtinového cukru, pár kapek oleje a půl lžičky prášku do pečiva. Může se přidat i protein. Navrchu jsou borůvky a jahody. Koláč jsem pekla asi 25 minut v rozehřáté troubě na 180 stupňů.

Online Fitness

8. MUGCAKE

Těsto je ze 40g vloček, 1 bílku (může se dát celé vajíčko), 5g proteinu, 10g chia semínek, 20g bílého jogurtu, mléka, trošku holandského kakaa, skořice a prášku do pečiva. Dala jsem ho do hrníčku (dají se použít i formičky na muffiny) a do mikrovlnky na 2 minuty a půl.

Online Fitness

Děkujeme Káťi a vám přejeme DOBROU CHUŤ.

Online Fitness

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru