Blog Online Fitness

Bolí tě kolena? Tak zkus tenhle skvělý trénink pro pevnější zadek!
Fitness

Bolí tě kolena? Tak zkus tenhle skvělý trénink pro pevnější zadek!

10.06.2018
Zadek se snaží posilovat každá z nás, ale bohužel některé z nás mají problémy s koleny a klasické dřepy, výpady a jiné náročnější cviky nejsou pro nás to pravé ořechové, jelikož nás pak pekelně bolí kolena. Dnes se podíváme na cviky, které posilují zadeček, ale nezatěžují kolena.

Tabata trénink

Dnešní trénink zadečku si dáme formou tabata tréninku, tedy bez jakéhokoliv počítání. Tabata je cvičení, kdy 20 sekund intenzivně makáme a 10 sekund odpočíváme = 1 kolo. Tímto stylem odcvičíme 8 kol, abychom zvládli jednu tabatu.

 

Cviky opakujeme jednu celou tabatu vždy pouze na jednu nohu, jakmile odcvičíme jednu nohu, tak přejdeme na druhou, tudíž nohy nestřídáme. Pokud chceme, aby cvičení bylo ještě těžší, tak projedeme celý trénink (4 cviky) nejdříve na jednu nohu a poté až nohy vystřídáme.

 

 

Cviky

 

 

 

Zanožování

Postavíme se rovně, opřeme se o židli nebo o stěnu, tak bychom drželi rovnováhu vlastním tělem a pouze se přidržovali. Pravou nohu mírně pokrčíme, abychom byli v poddřepu, levou nohu zanožíme, co nejvíce dozadu. Dbáme na to, abychom se neprohýbali v zádech. Nohu přinožíme opět zpět a pohyb opakujeme po celou tabatu. Dokud nedocvičíme, tak nohu nepokládáme na zem.

 

 

Přitahování

Opřeme se o židli nebo o stěnu, zpevníme střed těla a ohneme jednu nohu směrem k zadku a u stojné nohy se postavíme na špičku a mírně nohu přikrčíme. Ohnutou nohu natahujeme do propnutí a opět zpět do ohnutí. Dokud nedocvičíme, tak nohu nepokládáme na zem.

 

 

 

Unožování

Přidržíme se opory, zpevníme střed těla a mírně přikrčíme nohy, abychom byli v poddřepu. Levou nohu unožíme do strany, jak nejvíce zvládneme, abychom se nenakláněli, stojná noha je stále v poddřepu. Následně nohu přitáhneme zpět a pohyb opakujeme. Dokud nedocvičíme, tak nohu nepokládáme na zem.

 

 

Přednožování

Postavíme se na špičky, nadzvedneme jednu nohu a stojnou nohu přikrčíme na špičce. Nohu ve vzduchu zvedneme před sebe, jak nejvíce zvládneme, ale opět dbáme na pevný střed těla. Poté nohu dáme dolů a pohyb opakujeme. Dokud nedocvičíme, tak nohu nepokládáme na zem.

 


Ing. 
Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru