Blog Online Fitness

Chcete opravdu překvapit hosty? A máte Avokádo a Tequilu? Udělejte si zmrzlinu!
Zdravě v kuchyni

Chcete opravdu překvapit hosty? A máte Avokádo a Tequilu? Udělejte si zmrzlinu!

05.05.2017
Rádi šokujete ostatní? Máte rádi návštěvy a užíváte si, když jim můžete nabídnout něco obzvlášť jiného a přitom výborného? Tak to vás bude jistě zajímat náš recept na skvělou zmrzlinu a ano, četli jste nadpis správně – z avokáda a tequily!

Online Fitness

Tato zmrzlina je naprosto skvělá pro jakékoli akce, kde chcete zaujmout a překvapit. Mají naprosto neočekávanou barvu, nezvyklou příchuť, divnou konzistenci a přitom to celé chutná výborně :-) Zcela jistě zaujmou každého již od pohledu, natož když jim sdělíte, z čeho že je to vyrobeno. Navíc neobsahují laktózu takže ti, kteří mají intoleranci na mléčné výrobky si mohou bez obav pochutnávat.

 

Ok, víme že potřebujeme avokádo a tequillu. Co dál?

5 zralých avokád

3 lžíce tequily

1/3 šťávy z limetky nebo citronu (přibližně 4 – 5 limetek)

voda, sůl, cukr

 

Jak vyrobíme takovou zmrzlinu?

Na malé pánvičce smícháme cukr s vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte šťávu z limetky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Slijeme do misky a necháme uležet, pro nejlepší chuť se doporučuje i pár hodin.

Do mixéru poté vložíme na kousky nakrájené a oloupané avokádo, přidáme šťávu z limetky, tequilu, sůl a mixujeme, dokud nevznikne hladká pasta. Pokud potřebujete mix trochu zředit, použijte trochu čerstvé šťávy z limetky. Hmotu dejte do formiček na nanuky a nechte zamrazit, alespoň 4 hodiny.

 

P.S. Pokud se vám nedaří zmrzlinu vytáhnout z plastového obalu, vložte ji na chvilku pod teplou vodu nebo na sluníčko.

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

 

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru