Blog Online Fitness
Cizrnový koláček
02.11.2017Možná máte problém do sebe dostat luštěniny, ale s tímhle koláčkem Vám tato starost opadne. Navíc nizoučké hodnoty z něj dělají perfektní dezert i do diety nebo jako zákusek po obědě ke kávě :)
- 130 g cizrny
- 1 vejce
- 20 g vanilkového proteinu (použila jsem LadyLab)
- 10 g kokosového oleje s rakytníkem
- kostičku 85% čokolády (používám Lindt)
- špetku prášku do pečiva
- skořici
- sladidlo dle chuti (použila jsem Myprotein kapky, příchuť topfee)
Cizrnu nechte namočit přes noc a uvařte do měkka. Zceďte a propláchněte a rozmixujte do hladka. Do mixéru přidejte vejce, protein, kokosový olej, prášek do pečiva, skořici a sladidlo a znovu rozmixujte, aby se všechny ingredience spojily. Na závěr nasekejte na kousky čokoládu a jemně vmíchejte do připraveného těsta. Pečte na cca 180 °C asi 20 min.
Energetické hodnoty na celý koláč: 1584 kJ / 377 kcal
Tuky: 14,7 g
Sacharidy: 31,7 g
Bílkoviny: 24,3 g
... takže ho s klidem můžete sníst i celý na posezení. Díky cizrně ale bude mít kolem 13 g vlákniny, tak na to myslete, ať ji nemáte ve stravě za den příliš :)
TIP: Pokud Vás nebaví procedura s vařením cizrny, dá se koupit i konzervovaná, pokud Vám nevadí obsah soli v nálevu. Ujistěte se, že takovou cizrnu pak dobře propláchnete, ať Vám v koláči nezůstane slaná chuť.
Veronika Wisiorková
http://www.veronikawisiorkova.cz/
Další články
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více