Blog Online Fitness

Co jíst na výletě? Tahle jídla vám zachrání dietu, nervy i peněženku!
Zdravě v kuchyni

Co jíst na výletě? Tahle jídla vám zachrání dietu, nervy i peněženku!

18.06.2017
Ať už se chystáte v létě k vodě, v zimě na lyže nebo kdykoli během roku pod stan (nebo i na delší procházku), jistě přemýšlíte, jaké jídlo si nabalit s sebou. Tahle jednoduchá jídla Vám zajistí správnou životosprávu a lehkou mysl i batoh

Online Fitness

 

Dovolená či obyčejné výletování se vždy nejvíce zkomplikuje, přijde-li řada na stravování. Pokud nemáte zrovna all-inclusive, musíte zvažovat, jaký budete mít ve svých dnech volna jídelníček. A jelikož se chcete na dovolené cítit dobře, je ideální zajistit si vhodnou stravu předem, už jen pro případ, že náhodou neseženete nic vyhovujícího. Také tím, že je dnes spousta lidí kteří mají citlivé trávení a nemohou sníst kdejaký guláš nebo klobásu od ohně, je dobré myslet na to předem a ujistit se, že na výletě či dovolené nebudu o hladu ani přiotrávená. A protože se nám nikomu nechce přežívat na jednotvárném a nudném jídle, je ideální zajistit si pestrou stravu za samozřejmě co nejmenších komplikací. Ostatně pokud se chystáte na výlety či přímo túry, je tím víc důležité myslet na to, že vaše tělo bude ve větším zápřahu a tudíž mu musíte dát kvalitní palivo (stravu), aby vše zvládlo. Jinak hrozí, že si dovolenou či výlet neužijete z nedostatku energie nebo špatného zažívání. Pojďme se tedy podívat na pár jednoduchých receptů, které vám přijdou vhod nejen při výletování:

 

Tuňák s rýžovým/kukuřičným chlebem

Ideální pro zdravou a rychlou svačinku kdekoli – konzerva je maličká a neváží tolik co třeba fazole, oplatkový rýžový/kukuřičný chléb (cracker) vydrží v původním obale celou věčnost, takže se nemusíte bát si ho nabalit na týdenní výlet. Doporučuji tuňáka ve vodě, z oleje by citlivým žaludkům nemuselo být nejlépe. Dostanete tak do sebe zdravé Omega-3 tuky a celkově kolem 20g proteinu.

 

 

Čočková pomazánka se slunečnicovým olejem a pitou

Luštěniny jsou skvělým zdrojem železa, které je pro správnou funkci našeho organismu naprosto nezbytné a přitom hodně lidí jeho příjem zanedbává. Tento jednoduchý recept o 180 kaloriích je ideální pro jakékoli výletování, jelikož nám dodá potřebné živiny a zároveň dobře nasytí.

 

Pomazánku jednoduše připravíte z čočky, citronové šťávy a slunečnicového oleje. Přidáme pak jen sůl, pepř, celer, dle chuti cibuli a čerstvé koření dle chuti.

 

Krevetová pochoutka

Možná že vám krevety nepřijdou jako ideální jídlo na cestování, ale stačí, když si předem předvaříte krevety a máte luxusní pochoutku po ruce během vteřinky. S řeckým jogurtem a avokádem se dostáváme na 9g proteinu na porci, za pouhých 129 kalorií.

Celkem budeme potřebovat: řecký jogurt, citronovou šťávu, chilli pokud máme rádi ostřejší jídla, avokádo, sůl a pepř.

 

 

Elen Šarmanová 


Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

 

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru