Blog Online Fitness

Čokoládová pěna jako dietní zákusek – bez výčitek i veček k filmu!
Zdravě v kuchyni

Čokoládová pěna jako dietní zákusek – bez výčitek i veček k filmu!

14.05.2017
Kafe, víno a čokoláda – která z nás to nemiluje.. Že červené víno máte navečer nejen povolené, ale i doporučené jste již četly. Víte ale, že zdravě můžete mlsat taky čokoládu?

Online Fitness

Známe to všechny – je večer, konečně klid a příjemné chvilky kdy si zaslouženě dopřáváte odpočinek.. Lehnete si, pustíte oblíbený film či seriál a co? Dostanete chuť na sladké (jestli ne, gratuluji, máte jednodušší život :D ). Nuže co s tím? Trápit se nemusíte, dnes je již spousta zdravého mlsání a tahle výborná čokoládová pěna k nim patří!

Připravte si:

- kvalitní čokoládu

- vajíčka 

- banány

- kokosové mléko

 

Jak na to:

Jako první si čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile je krásně tekutá, přidáme do ní asi lžíci kokosového mléka, které poté vyšleháme do pěny. Poté rozmačkáme banán a rozmícháme ho s vajíčkem (ideálně ještě rozmixujeme ponorným mixérem). Sníh, kokosovou pěnu, banán a rozpuštěnou čokoládu smícháme dohromady, nalijeme do skleniček a necháme ztuhnout.

TIP: Pokud použijete vysoké vínové či martini skleničky, dodáte své čokoládové pěně naprosto luxusní servírování :-)

Doporučuji dbát na kvalitní výběr nejen dobré čokolády, ale také vajíček, jelikož je používáme syrová. Pokud můžete, kupujte vajíčka domácí, je to zaručeně lepší (nejen pro vás). Čokoládová pěna se výborně hodí nejen pro večerní mlsání, je to také výborný desert, který potěší i velmi vybíravou návštěvu! Z klasického receptu jsme zde cukr nahradili banány a šlehačku kokosovým mlékem, a musím říct, že to chutná opravdu skvěle!

Užívejte tedy fitness i s jeho odměnami, zdravé mlsání je důležitou částí! Neztratíte motivaci ani dobrou náladu, takže dobrou chuť :-)

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru