Blog Online Fitness

Čokoládové sušenky bez výčitek
Zdravě v kuchyni

Čokoládové sušenky bez výčitek

31.05.2017
Zdravého mlsání není nikdy dost, a proto určitě musíte vyzkoušet tyto čokoládové sušenky, které Vám nepřidají ani deko navíc. Přitom jsou neodolatelné svou chutí a křupavostí. Ano, není moc zdravých receptů, které by stály za hřích, ale tyto sušenky takové rozhodně jsou!

Online Fitness

 

Sušenky jsou plné čokolády, která jim dodává sušenkovou chuť. Čokoládu vždy volíme s vysokým obsahem kakaa, jelikož neobsahuje hromadu cukru. Kvalitní čokolády jsou na obale vždy označeny procentuálním zastoupením kakaa.

 

Ingredience

1 šálek uvařené a očištěné cizrny

1/3 šálku arašídového másla

1 a ½ lžičky vanilkového extraktu

2 lžíce agáve sirupu

1/3 šálku čokoládových lupínků nebo nasekané čokolády

 

Postup

Předehřejeme si troubu na 170°C. Smícháme cizrnu, arašídové máslo, vanilkový extrakt, agáve sirup v mixéru a důkladně vše rozmixujeme, dokud nezískáme hladké pyré. Do hladké hmoty vmícháme čokoládu a vytváříme z těsta sušenky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Sušenky pečeme po dobu 10 minut, poté necháme vychladnout a zdravě mlsáme.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru