Blog Online Fitness

Do formy No. 7 – Trénink celého těla pomocí židle
Fitness

Do formy No. 7 – Trénink celého těla pomocí židle

23.04.2017
Pro domácí posilování je vhodné využívat různých domácích pomůcek, které nám pomohou dosáhnout ještě lepšího výsledku. Jedním takovým je například nábytek – židle. Podívejme se s Michaelem na tři cviky se židlí, kterými zpevníme celé tělo.

Online Fitness

 

Jak často?

Cviky provádíme pomalu, abychom zapojily co nejvíce svalových skupin. Celou dobu dbáme na správné provedení cviku a pravidelné dýchání. Cviky provádíme ve třech kolech po 10 opakování. Při používání židle si dáváme pozor na to, aby nám židle náhodou neujela nebo se nepřevrátila. Pokud by toto nebezpečí hrozilo, tak je vhodné ji opřít o zeď.

 

 

 

Tricepsové kliky o židli

Postavíme se zády k židli, položíme na ni dlaně, dáme zadeček dolů a vytvoříme pravý úhel mezi lýtkem a stehnem. S nádechem pokrčíme lokty a jdeme se zadečkem dolů. S výdechem se vracíme nahoru až do napnutých loktů. Pokud by pro nás bylo cvičení moc snadné, tak čím dále dáme chodidla, tím je těžší obtížnost.

 

 

Výstup na židli

Postavíme se čelem k židli, položíme levou nohu na židli a s výdechem vystoupíme nahoru na židli. Na židli se postavíme z úplného narovnání. S nádechem uděláme pravou nohou krok zpět na podlahu. Opakujeme i na druhou stranu.

 

 

Zkracovačky o židli

Lehneme si na zem, nohy položíme na židli tak, aby lýtka svírala pravý úhel se stehny. S výdechem zvedneme lopatky ze země, chvíli vydržíme a s nádechem se vracíme zase zpět. Celou dobu máme ruce podél těla.

 

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru