Blog Online Fitness

Fitness

Problémové partie 2: Povolené paže

10.05.2017
Když jsme se Vás ptali, jaké partie Vás nejvíce trápí, tak jednou z uvedených byly i povolené paže. Přinášíme Vám zaručeně fungující postupy a trénink, který Vám pomůže zase odhalit v létě ruce.

Online Fitness

 

Navrácení elasticity

Povolené paže začnou od určitého věku trápit každou ženu. Kůže přestává být dostatečně elastická a na některých místech nám začíná trochu plandat. Podobný problém máme i v případě, pokud máme nějaké to kilo navíc, nebo pokud jsme rychle zhubnuly a kůže se nestačila přizpůsobit. Ve všech případech potřebujeme, aby byla naše kůže dostatečně elastická. Elasticitu kůži navrátíme pomocí pravidelného prokrvení, které napomáhá regeneraci buněk. Jak prokrvit problémové partie jsme Vám popsali v předešlém článku: Problémové partie 1: Povolené poprsí.

 

Správná životospráva

Pokud nás trápí povolené paže, protože máme nějaké to kilo navíc, tak je velmi důležité, abychom dodržovali správný zdravý jídelníček a pravidelně cvičili. Když správně zkombinujeme jídlo a cvičení, tak budeme pozvolna hubnout, a tím redukovat tuk nejen na pažích.

 

Správná velikost

Pevné paže bohužel neuděláme přes noc, chce to čas a trpělivost. Než se nám to povede, tak je vhodné, abychom si vybíraly volnější trička v oblasti rukávků. Pokud žena ví, jak se správně obléci, tak může schovat mnoho nedostatků. Vyhýbejme se rukávům, které by se nám zařízli do paží, a my bychom zbytečně upozorňovaly na své nedostatky. Buď volíme trika, která jsou o číslo větší, nebo například halenky s knoflíčkem na rukávkách, který lze odepnout.

 

Trénink pro zpevnění paží

Pokud nás trápí povolené paže z důvodu několika kil navíc, tak se snažíme cviky provádět v rychlejším tempu, abychom se pořádně zapotily a podpořily tím spalování. Pokud nás povislé paže trápí z jiného důvodu, tak cviky provádíme pomalu, aby naše svaly dostaly pořádně zabrat a zpevnily se. V obou případech se nebojme použít nějaké závaží, pokud je to v našich silách. Čím bude trénink pro nás těžší, tím bude účinnější.

 

Tlaky za hlavu

Postavíme se rovně, uchopíme do rukou činku (PET láhev), natáhneme ruce nad hlavu a s nádechem ohneme ruce v loktech, aby se závaží dostalo za hlavu, s výdechem opět ruce natáhneme nad hlavu.

 

 

Tricepsové kliky o židli

Postavíme se zády k židli, položíme na ni dlaně, dáme zadeček dolů a vytvoříme pravý úhel mezi lýtkem a stehnem. S nádechem pokrčíme lokty a jdeme se zadečkem dolů. S výdechem se vracíme nahoru až do napnutých loktů. Pokud by pro nás bylo cvičení moc snadné, tak čím dále dáme chodidla, tím je těžší obtížnost.

 

 

Tricepsové kliky

Lehneme si na bříško na zem. Pokud nejsme zrovna sportovci, tak necháme kolena na podlaze a zvedneme se na rukou tak, abychom měli napnuté lokty. S nádechem ohýbáme lokty a snažíme se je neustále držet u hrudi. Jdeme tak nízko, jak jen zvládneme a v nejnižší poloze vydržíme 1 sekundu a s výdechem se opět zvedáme.

 

 

Tlaky nad hlavu

Postavíme se rovně, vezmeme si do rukou závaží a přitáhneme jej k hrudi. S výdechem zvedáme ruce nad hlavu až do úplného napnutí, s nádechem vracíme závaží zpět k hrudi.

 

 

Jak často?

Cviky provádíme po 15 opakováních a ve třech kolech. Pokud jsou povolené paže naší hlavní problematickou partií, tak trénink opakujeme 3x týdně. Jestliže nás trápí i jiné partie, tak cvičení opakujeme 1-2x týdně, nejlépe v kombinaci s kardio tréninkem.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru