Blog Online Fitness

Fitness New Yorský cheesecake
Zdravě v kuchyni

Fitness New Yorský cheesecake

27.09.2017
Chcete mlsat, ale zároveň si stále nechcete pokazit letní formu? S touto zdravou verzí New Yorského cheesecaku to není žádný problém! Jednoduchý, rychlý a především co? Chutný přeci!

Online Fitness

 

A to nejlepší? Že se z jeho chuti jen tak nenabažíte, protože si z jednoho druhu dortu, můžete udělat třeba rovnou 4.  Základ bude sice vždy stejný, ale co dáte na něj a jak si pohrajete s chuťovými variacemi, je už pouze na vás.

Já si celý dort rozdělila na čtyři čtvrtiny. Jednu z nich jsem přelila lískoříškovým máslem – konkrétně ,který byl v kombinaci s tvarohem opravdu geniální, další část jsem přelila javorovým sirupem a vylepšila horkými malinami, třetí s roztopenou hořkou čokoládou a poslední kousky jsem si vychutnala jen tak.

    

Variacím se opravdu v tomto případě meze nekladou! Tak neváhejte a upečte si jej taky. 

 

Co budeme potřebovat?

5 celých vajíček
3 balení sýru lučina linie
2 kelímky milko řeckého jogurtu
1 vanička tvarohu
250g kokosového másla
1 balení vanilkového pudinku bez lepku
Vanilkové kapky FlavDrops (Pokud nejste zastánce umělých sladidel, můžete s klidným srdcem použít kokosový či třtinový cukr – základ bych však nepřeslazovala, aby se kombinace společně s polevou moc „nebily“
Vanilkový lusk
Šťáva z citonu – možno přidat také citronovou kůru či pomerančovou kůru

 

Tvaroh, sýr a jogurt si vymícháme pomalu do hladka. Přídáme kokosové máslo a směs opět zpravujeme. Postupně rozbíjíme jedno vajíčko za druhým a promícháváme se vzniklou směsí. Přidejte zbylé ingredience a opět vymíchejte.
Pečeme v klasické kokosovým máslem vymazané dortové formě ve vodní lázni po dobu dvou hodin při teplotě 150 stupňů. (Klasicky umístit pekáč s vodou pod dortovou formu – zabráníme tak připálení).

 

Jednoduché, nemyslíte? 

Přeji dobrou chuť 

PS: KDYBY SE VÁM PODAŘILO SNÍST VÍCE KOUSKŮ NAJEDNOU, NEZOUFEJTE, JIŽ ZA CHVÍLI TO SPOLU NA HARDCORE LEKCI VYCVIČÍME ! :-)

 

Markéte Baginská

Trenérka OnlineFitness.cz


 

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru