Blog Online Fitness

Honí vás mlsná? Tyto pochoutky vám dietní plán nezkazí!
Zdravě v kuchyni

Honí vás mlsná? Tyto pochoutky vám dietní plán nezkazí!

16.04.2017
Taky máte takovou nutnost něco pojídat, ale nechcete zase trpět výčitkami ani kily navíc? Tak schovejte ty brambůrky a dortík - mám pro vás 5 tipů na super skvělé svačinky, po kterých nejen že nepřiberete, ale ještě podpoříte svůj tréninkový plán! A jsou výborné a jednoduché :)

Zakusovat dobroty nemusí být jen nezdravé – pokud vyberete zákusky s vysokým podílem výživových hodnot a se správným poměrem kalorií, dáte svému tělu ideální prostředek k získání energie a taktéž podpoříte hubnutí. Proteiny spolu s cvičením popohání růst vyrýsovaných svalů a napomáhání spalování kalorií. Takže ačkoli bohužel neexistuje žádné jídlo které by pálilo kalorie zatímco je jíte, tyto zdravé svačinky jsou pro vaše tělo přínosné a pomůžou mu fungovat na nejvyšší výkon.

  

1. Avocado plněné cottage-sýrem

Tahle kombinace ovoce a mléčného výrobku vás uspokojí v momentě, kdy máte chuť na něco krémového a nevšedního. Stačí jen vyloupnout pecku z půlky avocada a místo ní dát trochu domácího sýru. Nejen že získáte 9 gramů proteinu a 7 gramů vlákniny na 200 kalorií, ale taky nebudete mít žádné špinavé nádobí!

 

2. Smoothie z lesních plodů

Velmi jednoduché, a můžete přidat sojový protein a nízko-tučný jogurt (osobně volím raděj řecký, chutná to luxusně a proteinu je tam ještě víc). Za 139 kalorií získáte dle typu ovoce (a případného přidání medu) jak proteiny, tak vlákninu!

 

Online Fitness

3. Teplá hruška se skořicí a Riccota sýrem


Naprosto luxusní záležitost, jak jsem osobně líná si něco jen ohřívat nebo péct, tak pro toto se i hecnu :-) Riccota je sýr bohatý na proteiny, a hruška je skvělým zdrojem vlákniny. Dohromady s troškou skořice vznikne naprosto skvělý dezert, který si můžete dopřát kdykoli během dne. Získáte tím na 170 kalorií přibližně 8g proteinu a 5g vlákniny.

 

4. Květák s omáčkou z bílých fazolí


V prvé řadě doporučuji si dopředu připravit omáčku z bílých fazolí a osmaženého česneku, abyste si ji mohli natírat na chléb když dostanete hlad a zrovna se vám nechce nic vymýšlet. A když to dáte dokupy se syrovým květákem, máte skvělou zdravou a ultra rychlou svačinu za cca 199 kalorií, 11g proteinu a 8g vlákniny (přibližně samozřejmě)

 

Ingredience na omáčku:
Budete potřebovat celé stroučky česneku, bílé fazole, olivový olej, citronovou šťávu, bílý pepř a případně salát na dozdobení. Počítejte cca 200 kalorií

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru