Blog Online Fitness

Honí vás mlsná? Tyto pochoutky vám dietní plán nezkazí!
Zdravě v kuchyni

Honí vás mlsná? Tyto pochoutky vám dietní plán nezkazí!

16.04.2017
Taky máte takovou nutnost něco pojídat, ale nechcete zase trpět výčitkami ani kily navíc? Tak schovejte ty brambůrky a dortík - mám pro vás 5 tipů na super skvělé svačinky, po kterých nejen že nepřiberete, ale ještě podpoříte svůj tréninkový plán! A jsou výborné a jednoduché :)

Zakusovat dobroty nemusí být jen nezdravé – pokud vyberete zákusky s vysokým podílem výživových hodnot a se správným poměrem kalorií, dáte svému tělu ideální prostředek k získání energie a taktéž podpoříte hubnutí. Proteiny spolu s cvičením popohání růst vyrýsovaných svalů a napomáhání spalování kalorií. Takže ačkoli bohužel neexistuje žádné jídlo které by pálilo kalorie zatímco je jíte, tyto zdravé svačinky jsou pro vaše tělo přínosné a pomůžou mu fungovat na nejvyšší výkon.

  

1. Avocado plněné cottage-sýrem

Tahle kombinace ovoce a mléčného výrobku vás uspokojí v momentě, kdy máte chuť na něco krémového a nevšedního. Stačí jen vyloupnout pecku z půlky avocada a místo ní dát trochu domácího sýru. Nejen že získáte 9 gramů proteinu a 7 gramů vlákniny na 200 kalorií, ale taky nebudete mít žádné špinavé nádobí!

 

2. Smoothie z lesních plodů

Velmi jednoduché, a můžete přidat sojový protein a nízko-tučný jogurt (osobně volím raděj řecký, chutná to luxusně a proteinu je tam ještě víc). Za 139 kalorií získáte dle typu ovoce (a případného přidání medu) jak proteiny, tak vlákninu!

 

Online Fitness

3. Teplá hruška se skořicí a Riccota sýrem


Naprosto luxusní záležitost, jak jsem osobně líná si něco jen ohřívat nebo péct, tak pro toto se i hecnu :-) Riccota je sýr bohatý na proteiny, a hruška je skvělým zdrojem vlákniny. Dohromady s troškou skořice vznikne naprosto skvělý dezert, který si můžete dopřát kdykoli během dne. Získáte tím na 170 kalorií přibližně 8g proteinu a 5g vlákniny.

 

4. Květák s omáčkou z bílých fazolí


V prvé řadě doporučuji si dopředu připravit omáčku z bílých fazolí a osmaženého česneku, abyste si ji mohli natírat na chléb když dostanete hlad a zrovna se vám nechce nic vymýšlet. A když to dáte dokupy se syrovým květákem, máte skvělou zdravou a ultra rychlou svačinu za cca 199 kalorií, 11g proteinu a 8g vlákniny (přibližně samozřejmě)

 

Ingredience na omáčku:
Budete potřebovat celé stroučky česneku, bílé fazole, olivový olej, citronovou šťávu, bílý pepř a případně salát na dozdobení. Počítejte cca 200 kalorií

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Léto je ideálním obdobím pro osvěžující nápoje. Teploty stoupají, proto je důležité dodržovat pitný režim. Přinášíme vám výběr letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také nakopnou a podpoří váš výkon při cvičení.
Čtěte více
Nahoru