Blog Online Fitness

Hubnutí – starter pack aneb 6 věcí, které ti usnadní hubnutí a změnu životního stylu
Rady, tipy, triky

Hubnutí – starter pack aneb 6 věcí, které ti usnadní hubnutí a změnu životního stylu

05.02.2020
Hubnutí je běh na dlouhou trať, je to maraton, se kterým většina z nás často těžko bojuje. Podívejme se na 6 věcí, které nám hubnutí usnadní a pomohou nám k celkové změně životního stylu.

 

Začít hubnout bývá často velmi obtížné, jelikož se k tomu musíme odhodlat a hlavně v hubnutí vytrvat po delší dobu. Naše začátky by měly být reálné, neměli bychom si dávat přehnané cíle, ale spíše se zaměřit na celkovou změnu životního stylu a najít si takový styl, který nám bude vyhovovat a bude pro nás dlouhodobě udržitelný. Všichni již jistě víme, že mít vyvážený jídelníček, založený na kalorickém deficitu a k tomu dostatek pohybu, je základem k úspěchu. Ale pokud si chceme hubnutí o něco usnadnit a zajistit, že bude efektivní, je vhodné pořídit si pár vychytávek.

 


 

Kalkulačka - usnadní nám výpočet kalorického deficitu! Pokud nevíš jak si kalorický deficit vypočítat, koukni na náš článek zde.


 

Krabičky - usnadní nám dodržovat stanovený jídelníček, jelikož se nedostaneme do situace, kdy máme hlad a sáhneme po jídle, které nám nesedí do denního kalorického příjmu. Pokud nevíš, jak by mohl vypadat tvůj jídelníček, zkus se inspirovat našim článkem zde.


 

Kalorický deník - nám pomůže sestavit jídelníček a sledovat kalorické hodnoty potravin a jejich makroživiny. Na internetu je možné najít různé druhy webových stránek nebo aplikací, které umožňují zapisování jídelníčku a vypočítávají vše potřebné.


 

Metr - sledování tělesných mír je daleko lepší, než sledování váhy. Na naši váhu má vliv mnoho faktorů, které s hubnutím nemusejí vůbec souviset. Ženy mohou přibrat například vlivem stresu, menstruace, zadržování vody atd. i několik kilo. Jsme sice "těžší", ale neztloustly jsme. Především pokud očekáváme periodu, neměly bychom se vůbec zaměřovat na sledování váhy ani tělesných mír (především v oblasti břicha a podbřišku), jelikož zjištěné hodnoty nás mohou zbytečně rozladit a nalomit naši pevnou vůli.


 

Deník - usnadní nám sledování našeho pokroku. Nemusíme si psát klasický deníček, pokud nechceme. Bohatě bude stačit tabulka, do které si zapíšeme sledované údaje: míry a váhu. Samozřejmě fantazii se meze nekladou a můžeme si zapisovat i postup cvičení nebo si udělat fit test a sledovat, jak se zlepšujeme.


 

4-7 hodin týdně - které budeme věnovat našemu zdravějšímu životnímu stylu. Je to čas, který si vyhradíme na cvičení a na přípravu jídla do krabiček.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru