Blog Online Fitness

Jak na krásné štíhlé bříško?
Fitness

Jak na krásné štíhlé bříško?

03.10.2016
Krásné bříško chce mít každá z nás, ale bohužel jen málokterá ví, že uzkracovačkovat se k smrti bohužel nestačí! Je potřeba zapojit správnou stravu a mít efektivní trénink. Podívejme se na několik tipů, jak na krásné a štíhlé bříško.

Online Fitness

 

První shodím tuk a až pak zamakám na bříšku

Je pravdou, že pokud máme na bříšku vetší vrstvu tuku, tak se nikdy nedočkáme vánočky, i kdybychom denně cvičili bříško, tak svaly nepůjdou prostě vidět. Z tohoto důvodu spousta z nás nechává bříško až na později. K čemu se teď namáhat, když to vidět stejně nepůjde? Logiku to má, ALE! Ano, ale! Vzhled není všechno. Každá z nás by měla pamatovat hlavně na své zdraví, které nebude 100% s povoleným a větším bříškem. Díky tomu se může stát, že naše orgány začnou cestovat a dostanou se tam, kam nemají. Výsledkem jsou různé nemoci, nevolnosti a spousta jiných problémů. Tudíž na bříško nezapomínáme, i když máme nějaká ta kila navíc!

 

Nebojme se síly

Často slýchávám obavu, že silové cvičení vytvoří ženám svaly a budou z nás mužatky. Nebojme se, takto to rozhodně nefunguje. Silové cvičení nám napomůže ke zpevnění postavy, k pěknému vytvarování křivek a samozřejmě i k redukci tuku. Silovým cvičením snadno zabijeme dvě mouchy ranou. Takže pro krásnou postavu obecně, vezmeme do rukou PET lahve s vodou a dáme si nějakou tu posilovačku. Při cvičení bříška si dáme PET láhev na hrudník a cvičíme s ní.

 

Pozor na techniku

Dalším důležitým faktorem při formování bříška je technika cviků. Mnoho z nás provádí cviky zcela špatně a zapojujeme u nich úplně jiné svaly, než bychom měli. Pokud provádíme nějaký cvik, měli bychom jej mít důkladně nastudovaný a vědět, které svaly zrovna máme zapojit. Pokud se nám stane, že v některé fázi cviku začneme cítit úplně jiné partie – u bříška například záda, tak cvik neprovádíme úplně celý, ale pouze do takového místa, kde zapojujeme to, co bychom měli.

 

Online Fitness

 

Nádech – výdech

Při cvičení bříška je velmi důležité správné dýchání při správném nádechu a výdechu zapojíme břišní svaly mnohem více, než když to děláme špatně. Proč si tedy ubírat a více se namáhat?

 

Bříško zapojíme kdykoliv

Existuje celá řada cviků, které nejsou vyloženě na bříško, ale přitom lze bříško při nich posílit Vždy, když provádíme nějaký cvik, tak se snažíme mít zpevněný střed těla a zatnuté bříško. Tím docílíme formování a zpevnění středu těla, i když se zrovna na to nesoustředíme. Mno, dvě mouchy jednou ranou.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru