Blog Online Fitness

Jak si nepřivézt z dovolené kila navíc?
Fitness

Jak si nepřivézt z dovolené kila navíc?

29.07.2015
Léto je v plném proudu, sluníčko nás láká do sukní, kraťasů a triček s odhalenými pupíky. Na dovolených zase téměř všichni vystavujeme svá těla ostřejšímu mořskému sluníčku v plavkách. Těla, na která jste přes zimu bezesporu vynaložili nemalé úsilí, abyste byli se sebou spokojení. Chcete si dovolenou užít naplno, taky si ji po náročném pracovním tempu zasloužíte, ale nechcete, aby vaše snaha vypadat dobře přišla za těch pár dnů nazmar... Co teď?

Nebojte se, můžete si naplno užít svou dovolenou a přitom si zpět dovézt pouze suvenýry, a ne kila navíc. Mám pro vás pár tipů, které vám pomohou udržet se v kondici a nebudou vás stát příliš námahy.

Online Fitness

1) Jídlo

Je několik možností, jak máte na dovolené řešenou stravu. Pokud máte all inclusive, pak vám gratuluji. Máte totiž možnost vybrat si vše podle svých představ. Pokud to tedy bude možné, dbejte na to, ať máte v každém jídle bílkovinu, která vás zasytí (ryby, maso, bílky, mléčné výrobky…). Využijte místních specialit, dopřejte si ryby, spoustu čerstvé zeleniny. Vybírejte radši jídla grilovaná před smaženými, saláty raději s kvalitním olivovým olejem či citrónem namísto majonézového dresinku. Jezte do polosyta a nenechte se zlákat množstvím jídla k nezřízenému „sněz, co můžeš“. Každý den ochutnejte něco jiného, nakládejte si raději na menší talíře a o zákusky se podělte. Dbejte na pitný režim v podobě ledově vychlazené vody s čerstvou mátou a limetkou. Vybírejte raději neslazené limonády, sklenici čerstvého džusu doplňte o sklenici vody. Užijte si raději sklenici kvalitního vína namísto tvrdého alkoholu. Jsou to malé kroky, které vás neomezí, ale ušetří spoustu nechtěných kalorií. Soukromý tip: mějte v kabelce vždy s sebou sáček se sušeným masem. Nezabere místo, je to lehoučké, nezkazí se a navíc může sloužit jako výborná svačinka na cestách.

2) Pohyb

Letní dovolená je nejlepším místem pro venkovní aktivity. Využijte toho! Jste u moře? Vyzkoušejte nové nezvyklé aktivity – surfování, potápění, wakeboarding, lyžování na vodě… Nejen že se skvěle pobavíte, ale nevědomky si i zacvičíte. Pokud jste spíše pro klidnější typ pohybu, prokládejte opalování plaváním. Jste ranní ptáčata? Skvěle! Přibalte si do kufru běžecké boty a lehké sportovní oblečení a zajeďte se za východu slunce proběhnout podél pláže. Uvidíte přímořský svět z úplně jiné perspektivy, ranní svět vás dostane a nabudí na celý den! Nemáte kde si zaběhat? Nevadí! Využijte možnosti skladné karimatky a gumových expandérů. Najděte si klidné místo a začněte den posilováním s vlastní váhou. Zabere to pár minut, ale pocit a služba, kterou vám to prokáže, budou k nezaplacení.

Ale to nejjednodušší, co můžete udělat pro sebe i svou společnost, je chůze. Projděte si místo, kde budete, choďte hodně. Nejen že si tak užijete krásy navštívené destinace, ale také budete mít ten nejpřirozenější pohyb, který vám nebude dávat pocit, že na dovolené musíte dělat něco navíc.

3) Relaxujte

Dovolená je především čas, který máme vyhrazený pro relaxaci. Nepojímejte odpočinek jako chvíli, kdy můžete sníst vše, co vám přijde pod ruku, ale jako chvíli, kdy maximálně necháte odpočinout své duši. Zajděte si na masáž, do místních lázní. Nechte se vyhřívat sluníčkem na pláži, přečtěte si oblíbenou knihu, povídejte si, zvolněte, relaxujte. Oprostěte se od všech starostí, které jste měli doma. To nejdůležitější pro fyzickou pohodu je totiž pohoda duševní. Pokud se dokážete uvolnit, odpočinout si, uvidíte, že to poznáte i na svém vzhledu. Tělo pracuje v harmonii, jako jeden celek. Pokud nebudete mít v pořádku všechny části, nikdy nebude fungovat, jak má.

 

Hezký den všem!

Verča

Veronika Wisiorková

Další zajímavosti nejen o zdravém životním stylu si můžete přečíst i na Blogu Verči Wisiorkové: http://www.verisi24.blogspot.cz/

 

Online Fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru