Blog Online Fitness

Jeden cvik, kterým zvednete zadeček, zeštíhlíte stehna a zpevníte bříško
Fitness

Jeden cvik, kterým zvednete zadeček, zeštíhlíte stehna a zpevníte bříško

15.01.2017
Všichni víme, že existuje spousta cviků na zadeček a bříško. Většinou se náš trénink na jednu partii skládá z 5 až 8 cviků, které opakujeme stále dokola, a náš trénink zabere zhruba hodinu. Samozřejmě, že každý pohyb se počítá, a čím déle cvičíme, tím lépe, ale co když zrovna nemáme tolik času? Lze cvičit zadeček a bříško najednou? ANO!

Online Fitness

 

Most na jednu nohu, to je cvik, kterým zapojíme zadeček, stehna, lýtka, ale také bříško. Tento cvik se řadí k snadnějšímu cviku zvaný most, který je skvělý na zpevnění zadečku a bříška, ale hlavně na posílení pánevního dna u žen.

 

 Podívejme se, jak tento zázračný cvik vypadá.

 

Lehneme si na záda na zem, ruce dáme podél těla a pokrčíme nohy. Jednu nohu zvedneme a s výdechem zvedáme zadeček na té druhé, jak nejvíce to jen jde. V horní poloze na chvíli vydržíme a s nádechem spouštíme zadeček zpátky na podlahu. Cvik provádíme ve třech sériích po 15 opakování na každou nohu. Pokud tento cvik zvládáme, tak nejdříve odcvičíme jednu nohu a následně druhou. Ale pokud je cvik pro nás těžký, tak nohy střídáme.

 

Cvik je moc obtížný

Pokud nám cvik dělá opravdu velké problémy, tak nedržíme nohu ve vzduchu, ale opřeme si ji o druhou, jako by nohu přes nohu. Dále pokračuje jako u těžší varianty. Pokud i tato varianta je moc obtížná, tak začneme pomalu s klasickým mostem, kdy jsou obě nohy na zemi a my zvedáme pouze zadeček.

 

Cvik je moc snadný

Jestliže jsme už zdatnější ve cvičení, tak se snažíme nohu ve vzduchu udržet v pravém úhlu oproti bříšku. Další těžší varianta tohoto cviku je přidání 3 kmitů v horní poloze. Zvedneme se na jedné noze, chvíli nahoře vydržíme a 3x dáme pánev zhruba o 5 centimetrů níže a zase zpět, kmitáme. Následně zadeček pokládáme, ale nedotýkáme se jim úplně země a jdeme opět nahoru.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru