Blog Online Fitness

Jeden cvik pro dokonalý zadek!
Fitness

Jeden cvik pro dokonalý zadek!

18.03.2016
Cviků na zadek je spousta, dřepujeme jako blázni, chodíme kilometry výpady a zpočátku to má obrovský efekt. ALE! Tělo si prostě zvykne a my už jen těžko hledáme nějaký cvik, který zvládneme, který nám ten zadek potrápí a na který nepotřebujeme plně vybavenou posilovnu. A MY TEN CVIK MÁME!
online fitness
 

Tigh Trimmer – Dřepy s opěrou

Tigh Trimmer to je název toho zázraku, který by se dal přeložit jako: Zastřihávač stehen. Trochu krkolomné, trochu úsměvné, říkejme tomuto cviku třeba Dřepy s opěrou.

 

Provedení cviku je velmi jednoduché a hlavně riziko úrazu je opravdu minimální. Postavíme se, položíme dlaně na zem, pokrčíme mírně kolena, ale paty zůstávají na zemi. Zvedneme jednu nohu, kterou zanožíme dozadu a druhou nohou se přikrčíme více do dřepu – nízký dřep. Následně se snažíme stojící nohu, co nejvíce napnout (tak jak to naše tělo dovolí). Nohu, kterou máme ve vzduchu, tak zanožíme, co nejvíce nahoru to půjde (stejně jako u klasického zanožování ve stoje). Sekundu vydržíme v této poloze a vrátíme se opět do nízkého dřepu. Cvik provádíme pomalu a vždy se snažíme používat svaly na nohách – nenecháváme nohu padat volným pádem. Při pohybu nahoru vydechujeme a při pohybu dolů se nadechujeme.

 

 

Tento cvik opakujeme podle alespoň 10x na každou nohu zvlášť a nejlépe ve 3 kolech.

 

Cvik je náročný

Pokud je pro nás cvik obtížný, tak ruce nepokládáme na zem, ale vezmeme si na pomoc židli, o kterou se opřeme. Zbytek cviku aplikujeme podle předchozího návodu. Při provedení nikam nespěcháme a dbáme na správnou stabilitu a důkladné zapojení svalů.

 
online fitness
 

Cvik je snadný - Modifikace cviku

Pokud jsme ve cvičení trochu zběhlejší, tak můžeme provádět druhou variantu tohoto cviku. Nohu nebudeme zanožovat jen dozadu, ale přidáme i kolo, při kterém zanožujeme do strany.

 

- 1. Kolo: 20x zanožení dozadu levá noha

- 2. Kolo: 20x zanožení do strany levá noha

- 3. Kolo: 20x zanožení dozadu pravá noha

- 4. Kolo: 20x zanožení do strany pravá noha

 

Výhody?

- Zpevnění zadečku, předních i zadních stehenních svalů a lýtek

- Zvednutí zadečku

- Zakulacení zadečku

- Účinné protahování stehenních svalů

- Snadné provedení cviku

- Nejsou nutné pomůcky

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness


online fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru