Blog Online Fitness

Kompresní prádlo: Jak funguje a proč pomáhá?
Fitness

Kompresní prádlo: Jak funguje a proč pomáhá?

27.04.2016
Odkud se vůbec kompresní prádlo vzalo? Určitě jsi už viděl takové ty vysoké upnuté ponožky, které nosí zejména starší lidé. Stahovací podkolenky jim zlepšují krevní oběh, pomáhají bojovat proti křečovým žilám apod. To ale není všechno, odtud pochází jen inspirace a kompresní věci se rozhodně netýkají jen dědy s babičkou. Skvělé vlastnosti kompresního prádla se totiž dají dokonale využít při sportu. K čemu všemu je prádlo dobré zjistíme v dnešním článku.

 

Zdraví, bezpečí, regenerace

Kompresní oblečení podporuje krevní oběh a je tím pádem přínosné v několika dalších ohledech. Usnadňuje okysličení celého těla, rychleji se odbourávají toxiny a kyselina mléčná, která vzniká při spalování glukózy a způsobuje svalovou únavu.

Jo, je to přesně tak jednoduché – zkrátka si vezmeš jiné tričko a budou tě méně bolet svaly

Svaly se budou díky kompresnímu oblečení lépe a rychleji regenerovat. Taky se udrží více v teple, takže vzniká menší riziko poranění, méně svalového napětí a i díky tomu se neunavíš tak rychle.

Online Fitness

Hubnutí a tvarování postavy

Nedaří se ti zhubnout? Kompresní prádlo pomůže i tady. Působí totiž nejen na krevní oběh, ale také na lymfatický systém. Díky elastickému materiálu a speciálnímu střihu tlačí na ta správná místa a podporuje tak odvod tuků z problémových tělesných partií.

Také pomůže vyhladit pokožku a velmi dobře funguje proti celulitidě. Tohle samozřejmě neznamená, že si oblečeš legíny, vyvalíš se na gauč a budeš čekat, až zhubneš (i když by to bylo moc fajn). Stlačující prádlo sice dělá zázraky, práci za tebe ale neodvede!

 

Výkon

Když se o své svaly staráš a máš je rád, vrátí ti to nejen doma po tréninku, ale i během maximálního nasazení. Kompresní prádlo svalům pomáhá s okysličením, tím pádem jsou pak schopné podat ještě lepší výkon.

Již jsme zmínili i nižší svalové napětí a dostatek tepla, což se na výkonu samozřejmě pozitivně podepíše taky. Uběhneš delší trať, zvedneš zase o trochu vyšší zátěž, budeš rychlejší. Kompresní prádlo zkrátka dnes nesmí chybět ve výbavě žádného sportovce.

 

Autor: 2 Mluvčí
www.d-sport.cz

Online Fitness

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru