Blog Online Fitness

Lilek a cuketa – základ pro výborný vegan bezlepkový oběd!
Zdravě v kuchyni

Lilek a cuketa – základ pro výborný vegan bezlepkový oběd!

10.02.2017
Rádi jíte zdravě, ale nevíte si rady jak rychle a nenáročně připravit například takovou cuketu a lilek? Mám pro vás recept, který zvládnete i ve spěchu a s velmi malými zásobami ve spíži!

Online Fitness

Všichni, kteří se pohybujeme ve Fitness víme, jak důležitá je zdravá a kvalitní strava. Zelenina se nám do toho zapracovává občas trošku hůře, především pokud vaření zrovna není náš koníček. Já jakožto nevařící tvor vám sem budu přidávat recepty, které jsou „dummy-proofed“ – aneb prověřené antitalentem na vaření, jako jsem já :-) Takže jo, je to jednoduché, chutná to skvěle a zvládnete to i bez vyhořelé kuchyně.

 

Co je třeba?

- Cuketa
- Lilek
- Cibule
- Stroužek česneku
- Rajčatový protlak (nebo hotová rajčatová omáčka)
- Bazalka
- Špetka soli 

 

Postup

Lilek i cuketu oškrábeme a nakrájíme. Cuketu na malé kousky, lilek klidně na drobno. Česnek nastrouháme nebo nakrájíme najemno. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku i česnek, poté přidáme cuketu, lilek a minutku necháme smažit. Přidáme rajčatový protlak nebo již hotovou omáčku a za častého míchání dusíme, dokud cuketa nezměkne - 15 minut většinou naprosto stačí. Čím menší kousky, tím rychleji je hotová. Nadrobno nakrájený lilek nám po dušení vytvoří jakousi kaši, která se smíchá s omáčkou a vytvoří výborný základ. Vzniklý pokrm dochutíme dle přání bazalkou, solí nebo i špetkou cukru či chilli – vše je o vaší aktuální chuti.

P.S. Michejte to! Jak od toho během dušení "na minutku" odběhnete, připálí se vám to velmi rádo.. A ta rajčatová omáčka opravdu usnadní kus práce :-) 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru