Blog Online Fitness

Milujeme smoothie, aneb 10 skvělých receptů, které musíš zkusit!
Zdravě v kuchyni

Milujeme smoothie, aneb 10 skvělých receptů, které musíš zkusit!

25.03.2018
Všichni je známe, všichni je milujeme, a receptů není nikdy dost! Rozhodli jsme se Vám přinést velký smoothie receptář, ve kterém naleznete 10 skvělých receptů na lahodná a zdravá smoothie.

 

 

Co je smoothie

Pro jistotu trochu teorie na začátek – definice smoohie. Smoohie jsou domácí šťávy připravené z čerstvého ovoce a zeleniny, bez přidané chemie a vždy podle chuti, kterou máme nejraději. Smoothie je především o zdraví, kdy v lahodném nápoji vypijeme spousty vitamínů a můžeme tímto nápojem nahradit jedno jídlo denně, nebo si udělat detox organismu. Nikdy bychom však neměli zapomínat na plnohodnotnou a pevnou stravu, která zabezpečí správné fungování organismu. V takové případě zapadnou smoothie do našeho jídelníčku jako puzzle a pomohou nám nejen v hubnutí, ale také k lepší imunitě a pevnějšímu zdraví.

 

Banánové smoothie

Z banánu odkrojíme dvě tenká kolečka a zbytek rozmixujeme dohladka s ostatními surovinami. Smoothie nalijeme do sklenky a nahoru položíme kolečka banánu.

Jahodovo banánové smoothie

Všechny ingredience rozdělíme na polovinu. První polovinu rozmixujeme s banánem a druhou s jahodami. Nejdříve nalijeme do sklenky banánovou část a opatrně na ní také jahodovou část.

Čoko jahoda

Odkrojíme tenký plátek jahody a dáme jej bokem. Zbytek ingrediencí rozmixujeme dohladka a nalijeme do sklenky, nahoru položíme plátek jahody.

Lesní potěšení

Dáme si bokem pár borůvek a malin. Vše ostatní rozmixujeme dohladka, nalijeme do sklenky a nahoru položíme zbylé lesní plody.

Malinový nakopávač

Všechny ingredience rozmixujeme dohladka, nalijeme do sklenky a můžeme ozdobit plátkem citronu a posypat chia semínky.

Mrkvové jablíčko

Z jablka odkrojíme tenký měsíček a vše ostatní rozmixujeme dohladka. Nalijeme do sklenky a ozdobíme zbylým jablkem. Pokud nám nevadí kousky slupek z jablka, tak jablko neloupeme, jelikož pod slupkou se nachází spousta vitamínů.

Okurkové osvěžení

Odkrojíme si plátek okurky a plátek kiwi. Ostatní ingredience rozmixujeme, nalijeme do sklenky a ozdobíme sklenku plátkem okurky a nahoru smoothie položíme kiwi.

Spalovač tuků

Odkrojíme si tenký trojúhelník grepu a zbytek rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. Nalijeme do sklenky a ozdobíme grepem.

Borůvková hruštička

Dáme bokem 1 zarovnanou lžičku vloček a pár borůvek. Vše ostatní rozmixujeme a nalijeme do sklenky. Smoothie ozdobíme vločkami a borůvkami.

 

Piňa Colada

Odkrojíme kousek ananasu a dáme jej bokem, vše ostatní rozmixujeme a nalijeme do sklenky, kterou ozdobíme ananasem. Smoothie můžeme ještě posypat kokosem.

 

A jaký je Váš oblíbený recept na smoothie? Podělte se s námi v komentářích na našem  facebooku

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Léto je ideálním obdobím pro osvěžující nápoje. Teploty stoupají, proto je důležité dodržovat pitný režim. Přinášíme vám výběr letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také nakopnou a podpoří váš výkon při cvičení.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru