Blog Online Fitness

Milujeme smoothie, aneb 10 skvělých receptů, které musíš zkusit!
Zdravě v kuchyni

Milujeme smoothie, aneb 10 skvělých receptů, které musíš zkusit!

25.03.2018
Všichni je známe, všichni je milujeme, a receptů není nikdy dost! Rozhodli jsme se Vám přinést velký smoothie receptář, ve kterém naleznete 10 skvělých receptů na lahodná a zdravá smoothie.

 

 

Co je smoothie

Pro jistotu trochu teorie na začátek – definice smoohie. Smoohie jsou domácí šťávy připravené z čerstvého ovoce a zeleniny, bez přidané chemie a vždy podle chuti, kterou máme nejraději. Smoothie je především o zdraví, kdy v lahodném nápoji vypijeme spousty vitamínů a můžeme tímto nápojem nahradit jedno jídlo denně, nebo si udělat detox organismu. Nikdy bychom však neměli zapomínat na plnohodnotnou a pevnou stravu, která zabezpečí správné fungování organismu. V takové případě zapadnou smoothie do našeho jídelníčku jako puzzle a pomohou nám nejen v hubnutí, ale také k lepší imunitě a pevnějšímu zdraví.

 

Banánové smoothie

Z banánu odkrojíme dvě tenká kolečka a zbytek rozmixujeme dohladka s ostatními surovinami. Smoothie nalijeme do sklenky a nahoru položíme kolečka banánu.

Jahodovo banánové smoothie

Všechny ingredience rozdělíme na polovinu. První polovinu rozmixujeme s banánem a druhou s jahodami. Nejdříve nalijeme do sklenky banánovou část a opatrně na ní také jahodovou část.

Čoko jahoda

Odkrojíme tenký plátek jahody a dáme jej bokem. Zbytek ingrediencí rozmixujeme dohladka a nalijeme do sklenky, nahoru položíme plátek jahody.

Lesní potěšení

Dáme si bokem pár borůvek a malin. Vše ostatní rozmixujeme dohladka, nalijeme do sklenky a nahoru položíme zbylé lesní plody.

Malinový nakopávač

Všechny ingredience rozmixujeme dohladka, nalijeme do sklenky a můžeme ozdobit plátkem citronu a posypat chia semínky.

Mrkvové jablíčko

Z jablka odkrojíme tenký měsíček a vše ostatní rozmixujeme dohladka. Nalijeme do sklenky a ozdobíme zbylým jablkem. Pokud nám nevadí kousky slupek z jablka, tak jablko neloupeme, jelikož pod slupkou se nachází spousta vitamínů.

Okurkové osvěžení

Odkrojíme si plátek okurky a plátek kiwi. Ostatní ingredience rozmixujeme, nalijeme do sklenky a ozdobíme sklenku plátkem okurky a nahoru smoothie položíme kiwi.

Spalovač tuků

Odkrojíme si tenký trojúhelník grepu a zbytek rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. Nalijeme do sklenky a ozdobíme grepem.

Borůvková hruštička

Dáme bokem 1 zarovnanou lžičku vloček a pár borůvek. Vše ostatní rozmixujeme a nalijeme do sklenky. Smoothie ozdobíme vločkami a borůvkami.

 

Piňa Colada

Odkrojíme kousek ananasu a dáme jej bokem, vše ostatní rozmixujeme a nalijeme do sklenky, kterou ozdobíme ananasem. Smoothie můžeme ještě posypat kokosem.

 

A jaký je Váš oblíbený recept na smoothie? Podělte se s námi v komentářích na našem  facebooku

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru