Blog Online Fitness

Největší fitness omyl
Fitness

Největší fitness omyl

16.02.2016
Dostáváme od Vás spousty zpráv, proč nehubnete. Proč stojíte na váze a dokonce i přibíráte. Sama jsem s Vámi v hubnoucím maratonu, ale odpověď na tuhle otázku vím úplně přesně. Protože vím jaké to je, když cvičím a makám jak mezek, když se láduju zeleninou tolik, že mi rostou králičí zuby, a když si stoupnu na tu plošinu smrti (váhu), tak se mi akorát vysmívá. Několikrát jsem se na to chtěla…. mno vzdát to. Ale už vím, kde jsem udělala chybu!

online fitness

 

Největší fitness omyl: Věřím všemu!

 

“Zaručeně!“

Samozřejmě, že vím, že všemu se věřit nedá. To víme přece všichni! A přesto všichni čteme “zaručené“ hubnoucí rady, “zaručená“ dietní jídla, “zaručené“ nesmysly, po kterých “zaručeně“ nezhubneme. Proč nám ty zdroje informací lžou?

 

Ano lžou, ale ne úplně!

 

Tak kde je problém?

Každá žena chce být výjimečná! Můžeme si gratulovat, opravdu jsme každá výjimečná a to natolik, že rady, které pomohly sousedce Jance zhubnout 20 kilo, tak mě pomůžou zhubnout tak maximálně jedno kilo. Věřit všemu – tudy cesta nevede.

 

Tak kudy vede ta univerzální cesta?

Prostě nevede! Každý z nás si musí tu svou najít a pak ji praktikovat.

 

Vlastní zkušenosti

V dobách, kdy jsem vážívala ještě více, než teď, tak jsem vyzkoušela všechno možné.

Nejíst – Jíst – Jíst jeden druh jídla – Jíst chemické pilule – Pít chemické nápoje,…. Opravdu jsem toho na internetu našla hodně a vše “zaručeně“ funguje! Když se podívám na to dnes, tak se divím, že jsem nezkusila ohlodávat i omítku ze zdi. Zřejmě to nikde nepsali, jinak bych to zkusila. Zaručeně!

 

online fitness

 

Tak jak zhubnout?

Zapomenout na “zaručené“ osobní rady. Rady Vaší sousedky a rady na Vašem internetu jsou fajn a pravděpodobně někomu někdy pomohly, ale nemusí to být to pravé pro Vás. Přestaňme je tedy dodržovat na 100% a pak propadat panice, že se nic neděje. Pokud něco chceme zkusit, tak musíme počítat i s tím, že to nevyjde a tudy naše cesta nepovede. Když už nic, tak to aspoň už víme. Pokud nechceme ztrácet čas zkoušením hokus pokus, tak se “zaručenými“ rady pouze inspirujme a hlavně nad nimi přemýšlejme! Okusovat omítku asi vážně nepomůže!

 

Doporučené rady na hubnutí

- častý pohyb

- časté zdravé jídlo

- často pít

- vyhnout se cukrovinkám, chipsům a friťákovým mňamkám

- přijímat dostatek bílkovin

- nebát se zdravých tuků

 

A hlavně to nevzdávat! Nakonec každý najde tu cestu do ráje modelek. Vtipkuju, prostě cestu ke zdraví.

Boubelka Klára
Klientka OnlineFitness.cz



online fitness

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru