Blog Online Fitness

Před-tréninkové smoothie s pomalu se uvolňujícím proteinem
Zdravě v kuchyni

Před-tréninkové smoothie s pomalu se uvolňujícím proteinem

21.05.2017
Chystáte se na svůj trénink a chcete se ujistit, že svému tělu dodáváte vše potřebné, aby danou zátěž zvládlo? Před-tréninková jídla jsou naprosto perfektní způsob, jak se udržet v kondici a zajistit si kvalitně odcvičený workout!

Online Fitness

 

Pokud se chceme soustředit na kvalitní trénink, je více než vhodné zajistit si dobré živiny nejen po cvičení, ale i před ním. Dáme tím tělu šanci získat vše potřebné, aby mohlo v průběhu workoutu dobře fungovat a my jsme zvládli posouvat své limity na maximum. Banánové smoothie je ideální pro svou lehkost, nebude nám z něho špatně a rychle využijeme důležité látky. Takže jak na to?

 

Potraviny: banán dodává připravenou energii k usnadnění maximální intenzity, zatímco přírodní jogurt a odstředěné mléko poskytují bílkoviny a sacharidy. Med je v podstatě cukr, takže smoothie prvně ochutnejte jestli je pro vás dostatečně sladké samo o sobě, ať ho pak zbytečně nepřesladíte (já už med třeba nepřidávám).

 

Tip: Použijte kasein namísto běžnějšího syrovátka, protože se pomalu rozkládá a poskytuje konzistentní zásobu aminokyselin během cvičení podle dietetika Dr. McMillana. Zahrňte obsah sacharidů, abyste zvýšili dostupnou energii a zajistili maximální intenzitu.

 

Co budete potřebovat:

 

1 zralý banán

1 šálek mléka dle vašeho výběru

1 šálek čistého přírodního jogurtu

1 lžíce medu

1 lžička mleté skořice

 

Smoothie pak zvládne každý – vše je třeba jen rozmixovat :) Doporučuji dát si po vypití smoothie alespoň 10 minut pauzu. I když je to lehké, při zátěžovém cvičení je vhodné být více méně na lačno. 

 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru