Blog Online Fitness

Přibrala jsi? Tak s tímhle tréninkem od Aleks, ty špeky shodíš!
Fitness

Přibrala jsi? Tak s tímhle tréninkem od Aleks, ty špeky shodíš!

04.01.2018
Obžerství je konec! Ale některé z nás máme kilogramy navíc, které potřebujeme shodit a to zvládneme s tímhle skvělým tréninkem, který si pro nás připravila skvělá Aleks Indráková na lekci Spalovačka Express.

Online Fitness

 

Spalovačka

A co je to ta spalovačka? No přeci pořádný kardio trénink, který podporuje spalování tuků. Při kardio tréninku je důležité, abychom měli správnou tepovou frekvenci pro spalování. Ideální tepovou frekvenci pro spalování zjistíme, když od čísla 220 odečteme náš věk, tím zjistíme naší maximální tepovou frekvenci, kterou bychom neměli nijak často překračovat. Pokud nás zajímá spalování, tak si vypočteme 60-70% z maximální tepové frekvence. Tepovou frekvenci si můžeme měřit pomoci hrudního pásu, chytrých hodinek nebo manuálně rukou. Další dobrou orientační pomůckou, pro nastavení správné spalovací tepovky, je že při pohybu dokážeme souvisle mluvit, ale nedokážeme zapískat.

 

Trénink s Aleks

Aleks si pro nás připravila spalující trénink, kterým také posílíme téměř všechny svalové partie. Cviky jsou sestaveny pro vytvarování zadečku, zeštíhlení bříška a zpevnění paží. Na celý trénink se můžeme podívat na videu níže. Pokud chceme do léta opravdu zhubnout, tak bychom měli makat s Aleks každý čtvrtek na lekci Spalovačka Express.

 

  

 

Cviky

Panák

Postavíme se rovně, stáhneme bříško, současně rozpažíme a rozskočíme se. Opakujeme, jak nejrychleji zvládáme a nezapomínáme pravidelně dýchat.

 

Příšlapy

Zaujmeme pozici ve vzporu, zpevníme břicho a s výdechem přitáhneme jednu nohu k dlani. S nádechem ji vrátíme zpět a pokračujeme druhou. Pokud by byl pro nás cvik moc snadný, tak můžeme přeskakovat z nohy na nohu.

 

Přískoky

Zaujmeme pozici ve vzporu, zpevníme břicho a s výdechem přiskočíme oběma nohama ke dlaním. S nádechem odskočíme zase zpět. Pokud by byl pro nás cvik moc náročný, tak nepřiskakujeme úplně ke dlaním, ale pouze k břichu.

 

Do dřepu

Postavíme se rovně a s nádechem skočíme do širokého dřepu. S výdechem skočíme opět zpět do rovného postoje. Pokud by byl cvik moc náročný, tak děláme klasické sumo dřepy bez skoku.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru