Blog Online Fitness

Příliš horko na vaření? Zkuste polévku za studena!
Zdravě v kuchyni

Příliš horko na vaření? Zkuste polévku za studena!

18.06.2017
V horkých letních dnech je opravdu těžké myslet na to, že bychom měli vařit a ještě jíst teplé jídlo, když máme chuť leda tak na ledové kafe nebo mojito. Mám pro vás jeden zajímavý recept na polévku, kterou máte hned a můžete jíst i za studena

Online Fitness

Tahle polévka už nemůže být jednodušší: jen studené podmáslí, pár nakrájených rajčat a trochu bazalky. Kdo chce, může přidat další zeleninu jako kukuřici nebo olivy (zní to divně ale někomu to tak opravdu chutná, nu a proti gustu...). Můžete ji dokonce udělat z pesta, pokud se vám otevírání plechovky zdá jednodušší, než krájení rajčat a trhání pár lístků bazalky. Tohle je ta správná esence léta: jednoduché, chladivé a výborné!

 

Studená polévka z podmáslí s rajčaty a bazalkou

 

Recept na servírování pro dva:

3 hrnky chlazeného podmáslí (dobře protřepejte)

1 malý stroužek česneku

1 hrnek rajčat

1 jarní cibulka

Čerstvá bazalka

 

Stroužek česneku rozmačkáme, rajčata nasekáme na kousky. Podmáslí dáme do misky a přidáme rozmačkaný česnek a nasekaná rajčata, nakonec posypeme bazalkou. Dle chuti můžeme dokořenit solí, pepřem či jakýmkoli jiným kořením, které nám vyhovuje.

Pokud jste použili pesto z konzervy, nemusíte už používat česnek a jednoduše dejte trochu pesta ještě těstě před servírováním doprostřed polévky.

 

 

Elen Šarmanová 


Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru