Blog Online Fitness

Problémová partie 1: povolené poprsí
Fitness

Problémová partie 1: povolené poprsí

07.05.2017
Před pár dny jsme se Vás ptali, které problémové partie Vás trápí nejvíce. Řekly jste nám, že Vás trápí povolené poprsí a to především po odkojení svých ratolestí. My jsme se zaměřili na tento problém a máme pro Vás několik rad a hlavně cvičení, kterým lze poprsí opět zpevnit.

Online Fitness

 

Nejlépe problému předcházet

Hlavním problémem u povoleného poprsí je vytahaná kůže. Pokud je kůže povolené pouze trochu, tak lze tento problém napravit, ale pokud máme kůži vytahanou hodně, tak nám pravděpodobně nezbyde nic jiného, než plastická operace. A proto je velmi důležité snažit se tomuto problému předcházet, již v průběhu těhotenství, kdy se neustále mažeme hydratačními krémy. Mažeme poprsí, ale také okolí bříška, abychom eliminovali vznik strií. Kdo maže, ten jede, takže mazat i 3x denně.

 

Jak zmírnit povadlé poprsí a navrátit pokožce pružnost?

Prsa se u ženy velmi těžko tvarují, jelikož k pěknému poprsí potřebujeme dvě hlavní věci. Svaly a tuk. Pevné prsní svaly nám pomohou prsa zvednout a zpevnit, tuk nám naopak pomůže s pěkným tvarem.

 

V přední části prsu se nachází tuk, který vytváří pěkný tvar prsu. Za tukem nalezneme svaly, které určují jak vysoko a jak pevná prsa jsou.

 

Krok 1: Nebýt vyhublé

Pokud jsme po porodu a trápí nás tento problém, tak bychom si měly rozmyslet, zda chceme být úplně hubené. Při hubnutí se logicky zbavujeme tuku a u většiny z nás, dochází k úbytku nejdříve v oblasti poprsí. Bohužel trendem dnešní doby je vážit 30 kilogramů i s postelí, ale musíme mít na paměti rovnici: Žádný tuk = Žádná prsa. Netvrdím, že bychom měly být tlusté, ale pokud chcete mít hezčí poprsí, tak nějaké to kilo (maximálně 5kg) navíc neuškodí. Budeme stále sexy, a k tomu i s plnějším výstřihem.

 

Krok 2: Masáže

Pokud máme na těle vytahanou kůži, tak je vhodné si pořídit masážní žínku neboli lufu. Žínkou si při koupeli masírujeme povadlou pokožku krouživými pohyby a to po dobu 2 – 3 minut. Masáže nám pomohou zvýšit krevní oběh a pokožce se postupně začne navracet její pružnost.

 

Krok 3: Stahovací prádlo

Stahovací prádlo se vždy používá po plastických operacích, aby nedošlo k poškození tvaru operované oblasti těla. A doktoři moc dobře vědí, co dělají, jelikož v dnešní době si můžeme pořídit stahovací prádlo, které cíleně prokrvuje pokožku. Při dlouhodobějším nošení pomůže toto prádlo vrátit elasticitu pokožce.

 

Krok 4: Hodně tekutin

Aby byla naše pokožka zdravá a dostatečně elastická, tak je nutné pít hodně tekutin. Voda nám pomůže navrátit pokožce její pevnost a také elasticitu.

 

Krok 5: Stále mazat

I když už povolenou kůži máme, tak je důležité mazat a hodně. Krémy nám pomohou kůži hydratovat a prokrvit. Čím více prokrvená kůže, tím lepší regenerace a obnova pružnosti. Vyhledávejme ty, které se specializují na obnovu pružnosti.

 

Krok 6: Střídání teploty

Při sprchování můžeme kromě masáže, dosáhnout prokrvení také střídáním teploty vody. Necháme 5 sekund téct horkou a 5 sekund studenou vodu, takto střídáme alespoň po dobu 3 minut a nejlépe opakujeme každý den.

 

Krok 7: Trpělivost

Obnova elasticity kůže je běh na velmi dlouhou trať. První výsledky neuvidíme hned, ale až po několika týdnech, u někoho až po několika měsících.

 

A jak na ty svaly?

Už víme, jak se o poprsí starat a nyní se podíváme, jak trochu pomoci přírodě, aby naše prsa byla alespoň o kousek zvednutá.

 

 

 

Kliky

Zaujmeme výchozí pozici v kliku a s nádechem ohneme ruce a jdeme hrudí k zemi. Chvíli dole vydržíme a s výdechem se vracíme zpět. Při pohybu dolů tlačíme lokty od těla. Pokud je pro nás pánský klik moc těžký, tak položíme na zem kolena.

 

 

Rozpažování

Lehneme si na zem, zvedneme nohy nahoru a rozpažíme. S výdechem zvedneme pomalu ruce k sobě až nahoru, následně pomalinku pomalu pokládáme.

 

 

Pokládání za hlavu

Lehneme si na zem, pokrčíme nohy, zvedneme ruce a s nádechem dáme ruce za hlavu. Následně pomalu s výdechem zvedáme ruce zpět.

 

 

Všechny cviky opakujeme 20x ve 3 kolech. Tento trénink je lepší provádět se závažím, pokud náhodou nemáme doma činky, tak vezmeme do rukou lahve s vodou. Cvičení opakujeme nejlépe 3x týdně.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru