Blog Online Fitness

Proč si lenivci zkracují život?
Rady, tipy, triky

Proč si lenivci zkracují život?

06.02.2019
Lenost nepatří zrovna k oblíbeným charakterovým vlastnostem, ale že může člověku zkrátit život, by mělo být velkým varováním pro každého lenivce!

 

Na klinice v Clevelandu provedl tým odborníku pod vedením Mudr. Waela Jabera studii z výsledků zátěžových testů 122 000 pacientů za téměř 25 let. Všichni tito pacienti podstoupili zátěžový test na běžeckém pásu. Výsledky byly velmi zajímavé. Ze závěrů studie vyplívá, že čím vyšší byla u pacientů fyzická zdatnost, tím nižší bylo riziko předčasného úmrtí.

 

 

Z výsledků testů ve studii vyplývá, že každý z pacientů dokázal těžit z lepší fyzické kondice a nezáleželo na věku čí pohlaví. Dokonce se nepodařilo najít hranici, kdy by vyšší fyzická zdatnost byla pro tělo spíše přítěží. Zvyšování fyzické zdatnosti, tak lze přirovnat k zvyšování hladiny léku ovšem bez vedlejších účinků.

 

 

Naopak studie ukázala, že sedavý životní styl a nízká fyzická zdatnost můžou být stejně riziková jako kouření nebo vysoký krevní tlak a cholesterol.

Jsi typickým lenivcem? Možná je načase přemýšlet nad změnou životního stylu. Podle doktora Jabera a jeho studie totiž nikdy není pozdě na to začít!

Pokud Tě výsledky studie také zaujaly, můžeš si jí přečíst zde.

 

D-sport

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru