Blog Online Fitness

Rychlé předkrmy pro zdraví
Zdravě v kuchyni

Rychlé předkrmy pro zdraví

31.03.2015
Obohaťte svůj jídelníček o malé, ale milé předkrmy z čerstvých surovin – jsou rychlé, zdravé, a pokud je ještě neznáte, tak neváhejte a všechny je vyzkoušejte.

Online Fitness

Grilovaný chřest

Na tento lahodný předkrm budete potřebovat čerstvý zelený chřest - jakmile se objeví na pultech, vrhněte se na tento úžasný recept. Po seříznutí zdřevnatělých konců chřestové výhonky pokapejte olivovým olejem, přidejte sůl a čerstvě nadrcený pepř. Grilujte chřest ze všech stran do změknutí. Ihned servírujte s hoblinami parmazánu a citrónem. Hmm, to je ta pravá zdravá pochoutka!

grilovaný chřest

Tricolore

Italský salát, který vám zvedne náladu. Tři barvy italské vlajky jsou reprezentovány mozzarelou, avokádem a rajčaty. Pokud máte k dispozici velké zralé rajče, můžete si pohrát s kreací, kdy střídáte plátky rajčete, mozzarely a avokáda. Dejte pozor, aby avokádo bylo měkké a opravdu zralé. Nakonec přidejte spoustu olivového oleje, dle chuti sůl, pepř, ocet balsamico a hlavně nezapomeňte na čerstvé lístky bazalky.

tricolore salát

Salmon rolky

Uzený losos je pochoutka sama o sobě, ale právě to, že jej seženete ve formě jemných plátků, je výzvou k jejich plnění a zarolování například s kozím sýrem pro zjemnění smíchaným se troškou zakysané smetany a najemno nakrájenými čerstvými bylinkami. Své dílko nakonec posypte čerstvým koprem nebo bylinkami a podávejte s opečeným celozrnným toustem.

salmon rolky

Bruschetta pomodoro

Také máte rádi voňavý italský chléb ciabata? Když jej lehce opečete, potřete česnekem a obložíte rajčatovým salátem, budete si libovat. Rajčátka nakrájejte na menší kousky, přidejte sůl, pepř, případně červenou cibulku. Nezapomeňte na pořádnou dávku olivového oleje a také na ocet balsamico. Recepturu lze vylepšit přidáním vašeho oblíbeného sýru a teď už si připravte příbor a pusťte se do svěžího salátu na ještě teplé ciabatě.

bruschetta pomodoro

Letní salát z melounu

A co takhle dopřát si vodní meloun trochu jinak? K tomuto receptu budete potřebovat klasický vodní meloun s krásně sladkým červeným obsahem, naštěstí o ně v létě nebude nouze! Zkuste si jej nakrájet na úhledné čtverečky a přidat sýr feta. Že jste tuto kombinaci ještě nezkoušeli? Třeba si ji oblíbíte i s čerstvými lístky máty. Na další melounové recepty si ale budete muset počkat až na léto.

letní salát z melounu

Dobrou chuť přeje tým Online Fitness

 OnlineFitness.cz

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru