Blog Online Fitness

S Veronikou Wisiorkovou o tom, jak získat dokonalou postavu do bikin
Fitness

S Veronikou Wisiorkovou o tom, jak získat dokonalou postavu do bikin

22.07.2015
Nová trenérka OnlineFitness.cz Verča Wisiorková se už několik let aktivně věnuje fitness, a to naplno! Aktuálně se připravuje na další ročník soutěže Bikini Fitness a my jsme se rozhodli ji pro vás zvědavé trochu vyzpovídat.
 
 
 
Online Fitness
 
Co tě motivovalo k účasti na soutěži Bikini Fitness?
 
První změny na těle, které jsem pomocí stravy a návštěv ve fitku získávala. Tady pro mě přesně platí heslo: jakmile vidíš výsledky, stane se z toho závislost. No a protože jsem přestala závodně tancovat a jsem soutěživý tip, podium, světla reflektorů, třpytivé plavky ...to všechno se zdálo jako perfektní kombiance, kterou jsem chtěla. 
 
Máš nějaké tipy a rady pro fitnessačky, které se cvičením teprve začínají, ale rády by svou postavu vytvarovaly na úroveň "Bikini Fitness"?
 
Hlavně nechtít to přes noc. Tohle je sport, který vyžaduje nejen velké úsilí a píli, ale hlavně trpělivost. Obzvlášť, pokud člověk celý život nic nedělal, nesportoval a teď chce závodit. Je to chvályhodné a já držím každému palce, ale je třeba si na ty výsledky chvilku počkat. Však ony odrazí :)
 
Jaké jsou podle tebe nejčastější chyby, které vedou k přerušení pravidelného cvičení?
 
Nereálné cíle, následná demotivace z jejich nedosažení. Taky vidím velký problém v tom,  že lidé vybírají pohyb, který je příliš nebaví, jen kvůli nějakému trendu. To je škoda, pohyb nám má přinášet radost, aby se mohl stát součástí našich životů. A v neposlední řadě strava. Když nemá člověk dostatečnou energii na cvičení samozřejmě se mu pak do něj nechce. I tady platí, že je třeba byt v harmonii se svým tělem.    
 
Jak se donutíš ke cvičení ve dnech kdy se ti opravdu nechce?
 
Je to disciplina nic víc. Vím, že kdybych ten trénink vynechala budu se pak cítit ještě hůře, protože mě bude mrzet ztracený trénink. Snažím se nepřemýšlet nad tím, že bych ho vynechala, ale jak si ho upravit, aby mě bavil a chtělo se mi na něj.  Navíc stačí si vybavit ten pocit po tréninku, kdy je člověk nadopovaný endorfiny a ten za to prostě vždycky stojí :)
 
Veronika Wisiorková
 
Věnuješ se také zdravé výživě, kdyby jsi měla napsat 5 základních stručných doporučení, jak se zdravě stravovat, jaké by to byly?
 
Držet si rovnováhu a nechodit do extrémů, dělat si jídlo tak, aby nám chutnalo, nešetřit se zeleninou, dodržovat pitný režim a vyhýbat se smaženým jídlům. 
 
Jak vypadá tvůj nejběžnější denní jídelníček?
 
Ráno většinou začínám ovesnou kaší s proteinem, ovocem a kostičkou hořké čokolády. Svačinky řeším většinou vajíčkama, bílým jogurtem, nebo proteinovýma palačinkama. Obědy bývají kousek masa nebo ryby s nějakou přílohou, například s bramborami, rýží nebo celozrnným kuskusem a zeleninou. Večeřím většinou maso se zeleinovým salátem a druhá večeře bývá v podobě kaseinu anebo tvarohu s oříškami. Každý den je ale jiný, snažím se si s jídlem hrát a dělat si ho pestré jak jen to jde. 
 
Dovedeš si ještě představit svůj den bez cvičení?
 
Ale dokážu, pokud mám odpočinkový den, takový relax na koupališti, plný slunění taky není k  zahození :) Jeden takový den ale bohatě stačí.
 
...Jak rychle jsi tuto "závislost" získala?
 
Říká se, že člověk si vypěstuje zvyk za 20 dní...takže hádám, že tak bylo i u mě? Sport mi dává skvělý a návykový pocit, neumím si představit, že bych se o něj ochudila. 
 
Verčo, díky moc za rozhovor a přejeme spoustu úspěchů! Usmívající se
 
Tým OnlineFitness.cz
Online Fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru