Blog Online Fitness

Silové kardio ve spalující supersérii, která z tebe dostane maximum
Fitness

Silové kardio ve spalující supersérii, která z tebe dostane maximum

02.06.2019
Silové kardio je skvělým pomocníkem při hubnutí, a když jej spojíme ještě do supersérie, vzniká tak trénink, při kterém ze sebe dostaneme maximum. S tímto tréninkem spálíš přibližně 400 kalorií, posílíš celé tělo, pořádně se zapotíš a nakonec budeš mít skvělý pocit díky vyplaveným endorfinům.

 

Trénink

Jednotlivé cviky provádíme v intenzivním tempu, ale po celou dobu dbáme na správné provedení techniky. Nezapomínáme dýchat a snažíme se nedělat velké pauzy mezi cviky. Počet opakování pro jednotlivé cviky nalezneme na videu níže.

 

Celý trénink je postavený na kombinaci posilovacích cviků s dynamickými cviky:

Panák – Dřepy – Angličáky – Panák – Kliky – Angličáky – Panák – D. sedy lehy – Angličáky

 

 

Cvik 1 – Panák

Postavíme se rovně s nohama u sebe a v rychlém tempu poskočíme tak, abychom roztáhli nohy a ruce, následně skočíme zase do počáteční pozice. Pohyb neustále opakujeme.

 

 

Cvik 2 – Dřepy

Postavíme se rovně, nohy na šířku pánve, zpevníme střed těla a s nádechem uděláme dřep, s výdechem se vracíme do rovného postoje. Dbáme na to, aby nám při dřepu nešly kolena před špičku, abychom měli rovná záda a náš pohled směřovat vzhůru.

 

 

Cvik 3 – Angličáky

Postavíme se rovně a uděláme výskok do vzduchu, po dopadnuti na zem uděláme dřep, kdy se v konečné pozici dotkneme země a nohama uskočíme do vzporu. Následně položíme hruď na zem, na zemi nadzvedneme mírně ruce na malou chvíli a položíme je zpět na zem. Vracíme se do vzporu, následně přiskočíme do dřepu a vyskočíme do vzduchu. Pohyb neustále opakujeme.

 

 

Cvik 4 – Panák

(viz. výše)

 

Cvik 5 – Kliky

Zaujmeme pozici ve vzporu, kolena položíme na zem, dlaně dáme na šíři ramen a s nádechem uděláme klik. V dolní pozici chvíli vydržíme a s výdechem se vracíme zpět do počáteční pozice.

 

 

Cvik 6 – Angličáky

(viz. výše)

 

Cvik 7 – Panák

(viz. výše)

 

 

Cvik 8 – D. sedy lehy

Lehneme si na záda na zem, nohy spojíme patami, aby vytvářely tvar kosočtverce. Natáhneme ruce za hlavu a s výdechem se zvedneme tak, abychom natažené ruce dostali před špičky. S nádechem se položíme zpět. Celou dobu dbáme na to, aby pohyb vycházel z břicha a ne ze zad. Pokud bychom cvik tahali zády, tak se nebudeme zvedat tak vysoko.

 

 

Cvik 9 – Angličáky

(viz. výše)

 

Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru