Blog Online Fitness

Snídaňové variace - Vejce
Zdravě v kuchyni

Snídaňové variace - Vejce

04.05.2016
Není nad skvělou snídani ve stylu fitness, která dodá energii, potřebné vitamíny a živiny pro tělo a zároveň nás nakopne do zbytku dne. Kdo chce mít úspěšný den, musí začít s úspěšnou snídaní. Dnes si pod drobnohled vezmeme vajíčka.

Online Fitness

 

Míchaná vajíčka s lososem

4 vejce

100ml mléka

Kousek másla

100g nasekaného lososa

Sůl, pepř

 

Smíchejte v misce vajíčka, mléko, sůl, pepř a vše vyšlehejte. Rozpusťte máslo na pánvi a přilijte směs s vejci, kterou prvních 20 vteřin nemíchejte. Po této době pomalu míchejte a opečte vajíčka dle libosti. Nandejte směs na talíř a posypte uzeným lososem.

 

Míchaná vajíčka s žampiony

1ks žampionu portobelo (lze nahradit několika klasickými)

20g polotvrdého sýru (dle libosti, nejlépe kozí)

4 vejce

Olivový olej, sůl a pepř

 

Rozehřejte troubu na cca 170°C. Nakrájejte houby na plátky, které položte na plech a pokapejte olivovým olejem a osolte. Houby pečte zhruba 15 minut a následně položte na houby sýr a vraťte zhruba na 3 minuty zpět do trouby. Rozšlehejte si v misce vajíčka a opečte je na pánvi jako klasická míchaná vajíčka, nezapomeňte ochutit solí a pepřem. Vejce naservírujte na talíř, přidejte opečené houby a podávejte.

Online Fitness  

Omeleta s rajčatovou směsí

1ks jarní cibulky

Pár lístků bazalky

1 stroužek česneku

2 rajčata

2 vejce

20g nastrouhaného sýru dle libosti

Trochu oleje, sůl, pepř

 

Nařízněte rajčatovou slupku do kříže nahoře a dole a spařte je vroucí vodou, odstraňte slupku a rajčata nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev s trochou oleje a osmažte rajčata s protlačeným česnekem a dejte směs bokem. Smíchejte vajíčka se sýrem, okořeňte dle libosti a na čisté pánvi usmažte omeletu. Omeletu dejte na talíř, na jednu polovinu přidejte rajčatovou směs, na kterou položte lístky bazalky, přehněte omeletu na půl a posypte jí nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Online Fitness

 

       

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru