Blog Online Fitness

Snídaňové variace - Vejce
Zdravě v kuchyni

Snídaňové variace - Vejce

04.05.2016
Není nad skvělou snídani ve stylu fitness, která dodá energii, potřebné vitamíny a živiny pro tělo a zároveň nás nakopne do zbytku dne. Kdo chce mít úspěšný den, musí začít s úspěšnou snídaní. Dnes si pod drobnohled vezmeme vajíčka.

Online Fitness

 

Míchaná vajíčka s lososem

4 vejce

100ml mléka

Kousek másla

100g nasekaného lososa

Sůl, pepř

 

Smíchejte v misce vajíčka, mléko, sůl, pepř a vše vyšlehejte. Rozpusťte máslo na pánvi a přilijte směs s vejci, kterou prvních 20 vteřin nemíchejte. Po této době pomalu míchejte a opečte vajíčka dle libosti. Nandejte směs na talíř a posypte uzeným lososem.

 

Míchaná vajíčka s žampiony

1ks žampionu portobelo (lze nahradit několika klasickými)

20g polotvrdého sýru (dle libosti, nejlépe kozí)

4 vejce

Olivový olej, sůl a pepř

 

Rozehřejte troubu na cca 170°C. Nakrájejte houby na plátky, které položte na plech a pokapejte olivovým olejem a osolte. Houby pečte zhruba 15 minut a následně položte na houby sýr a vraťte zhruba na 3 minuty zpět do trouby. Rozšlehejte si v misce vajíčka a opečte je na pánvi jako klasická míchaná vajíčka, nezapomeňte ochutit solí a pepřem. Vejce naservírujte na talíř, přidejte opečené houby a podávejte.

Online Fitness  

Omeleta s rajčatovou směsí

1ks jarní cibulky

Pár lístků bazalky

1 stroužek česneku

2 rajčata

2 vejce

20g nastrouhaného sýru dle libosti

Trochu oleje, sůl, pepř

 

Nařízněte rajčatovou slupku do kříže nahoře a dole a spařte je vroucí vodou, odstraňte slupku a rajčata nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev s trochou oleje a osmažte rajčata s protlačeným česnekem a dejte směs bokem. Smíchejte vajíčka se sýrem, okořeňte dle libosti a na čisté pánvi usmažte omeletu. Omeletu dejte na talíř, na jednu polovinu přidejte rajčatovou směs, na kterou položte lístky bazalky, přehněte omeletu na půl a posypte jí nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Online Fitness

 

       

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Léto je ideálním obdobím pro osvěžující nápoje. Teploty stoupají, proto je důležité dodržovat pitný režim. Přinášíme vám výběr letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také nakopnou a podpoří váš výkon při cvičení.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru