Blog Online Fitness

Sportujete venku? Vezměte si s sebou taky kvalitní oběd!
Zdravě v kuchyni

Sportujete venku? Vezměte si s sebou taky kvalitní oběd!

18.03.2017
Sportujete mimo domov, a potřebujete sebou kvalitní lehké jídlo, které nezatíží váš batoh, žaludek ani peněženku? Pokud rádi běháte či chodíte plavat a jste už přejedení klasické rýže, zkuste bulgur s dušenou zeleninou!

Online Fitness

 

Dnešní doba nepřejeme zdravým jídlům. Fast foody jsou sice na každém rohu, ale to není zrovna to, po čem bychom my co děláme fitness šli (nebo aspoň doufám). Díky vege informacím se dnes už dá sehnat i kvalitní bezmasá strava typu vegan, raw či vitarian, nicméně my všichni, kteří jsme tohle zkoušeli víme, že z finančního hlediska si zdravé svačinky mnohem spíše připravíme doma (nebo alespoň já nejsem ochotná dávat přes 120 Kč za misku něčeho sice výborného, ale ne sytého). Pokud tedy potřebujete sehnat rychlou, jednoduchou a výživnou svačinu, kterou si můžete vzít lehce sebou, mrkněte na můj oblíbený recept! Bulgur s dušenou zeleninou je pro mě dobrá volba, když potřebuji, aby jídlo vydrželo chutné a čerstvé i pár hodin jízdy v autě nebo přenášení v batohu, a k tomu bylo ještě chutné i ve studeném stavu. 


Co budeme potřebovat:

- dvě dlaně Bulguru

- alespoň jednu dlaň zeleniny

- špetku soli

- olej

Můžete také přidat kousky kuřecího masa nebo bílý smetanový jogurt, zní to možná divně (ten jogurt :) ale je to výborné!

 Online Fitness

Příprava

Bulgur nasypeme do vařící osolené vody a vaříme do změknutí. Jen nezapomeňte, že bulgur je tvrdší než rýže, zezačátku vám to může připadat nezvyklé. Na pánvi si mezitím na oleji rozmrazíme mix zeleniny, osobně doporučuji zelené fazolky, hrášek, kukuřici, papriky. Zeleninu nasypeme do hrnce či na pánev a přikryjeme pokličkou. Za občasného promíchnutí počkáme, až se zeleninu ohřeje. Pokud chceme, necháme chvíli podusit. Osolíme, případně přidáme kurkumu či jiné oblíbené koření a následně uvařený bulgur. Celé jídlo je velmi jednoduché, lehké a vydrží vám v krabičce klidně i několik hodin, než budete mít čas na jídlo. Pokud chcete, přidejte hned kuřecí maso (nejlépe vařené). Bílý jogurt je na přenášení už méně pohodlný a osobně nemám ráda, když se mi v krabičce smíchá se vším dokupy, takže ho pro take-away jídlo vynechávám a dopřeju si ho doma :-) 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru