Blog Online Fitness

Studené sezamové nudle s kuřecím - tip na studené hlavní jídlo
Zdravě v kuchyni

Studené sezamové nudle s kuřecím - tip na studené hlavní jídlo

28.06.2017
Kdo už zkusil polévku za studena, může k tomu přidat tento výborný recept na Studené arašídové sezamové nudle s kuřecím masem. Je škoda, že jsem si tento recept neudělala už při prvních letních dnech, protože je to taková věc, kterou mohu jíst celé léto. Hlavní přednost receptu přitom není jednoduchost nebo slaná, opečená chuť (ačkoli to jsou jednoznačně vysoké body) - je to všestrannost.

Online Fitness

Ingredience pro servírování pro 4 jako hlavní chod

 

2 kousky kuřecích prs, bez kůže a bez kostí

4 kávové lžičky arašídového nebo kanolového oleje

2 stroužky česneku, mleté

1 mletý zázvor, cca 1 malá lžička

1 balení špaget nebo nudlí

1 okurka

5 šalotek (bílé a světle zelené části), nasekané

2 čajové lžičky černého sezamového semínka (opečené bílé by mohly také být)

 

Pro omáčku:

2 lžíce arašídového másla

2 lžíce rýžového octa

3 lžíce sezamového oleje

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce cukru

1/2 lžičky červených pepřových vloček

Jak na to?

Kuřecí prsíčka ochutíme solí a pepřem. Dejte dvě lžičky oleje na středně velkou pánev a zahřejte na střední teplotu. Přidejte česnek a zázvor, pečte přibližně 2 minuty, poté dejte stranou.

Přidejte zbývající 2 lžičky oleje, lehce zvyšte teplotu a přidejte kuřecí prsa. Vařte až do doby, než budou obě strany dozlatova, přibližně 3 až 4 minuty na každou stranu. Přepněte na nízkou teplotu, zakryjte pánvi a vařte, dokud se kuře úplně neupeče, což zabere asi 10 minut. Poté vyndejte z pánve a nechte vychladnout.

Dejte vařit špagety nebo řezané nudle podle pokynů balení. Zatímco se vaří, oloupeme okurku a nakrájíme na tenké proužky. Tloušťku a délku nechám na vás :-)

Ve velké misce smíchejte ingredience na omáčku, přidejte česnek a zázvor. Jakmile budou špagety hotové, propláchněte je pod studenou vodou, aby vychladly. Přidejte do misky s omáčkou a promíchejte. Dejte na talíř a dozdobte šalotkou, sezamovými semínky a okurkou, až poté dejte nahoru kuře nakrájené na plátky.

Pokud nemáte rádi kuře, můžete maso samozřejmě nahradit tofu či jakoukoli dobrotou dle své chuti. Dále doporučuji nešetřit se zeleninou – ozdobit můžete dle představivosti, a tak samo lze zeleninovou oblohu přidat i na stranu talíře. Fantazii se meze nekladou a věřím, že tento recept naleze ve vaší kuchařce své místo nejen přes léto :-)

 

 

Elen Šarmanová 


Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru