Blog Online Fitness

Sushi po Vašem – oživte večeři klasikou
Zdravě v kuchyni

Sushi po Vašem – oživte večeři klasikou

08.04.2017
Sushi je velmi luxusní, výborná a známá pochutina, která je svým způsobem opravdu jedinečná, takže by v našem seznamu zdravé kuchyně rozhodně neměla chybět! Co když vám ale ryby nechutnají, nebo máte problém s neveganskou verzí? Nebojte, tímhle Sushi se zavděčíte opravdu všem.

Je problém zorganizovat večeři či překvapení pro více hostů, obzvlášť pokud si nejste jistí, zda-li hosté ocení zrovna takovou specialitu, jako je Sushi. Riskovat že se s tím budete namáhat zbytečně se vám jistě nechce, kde kdo má k syrové rybě odpor, a kdybyste se ptali předem, zkazíte překvapení. A nebo už rovnou víte, že někomu z hostů ryby nechutnají, nebo preferuje veganskou stravu. Co s tím? Jednoduché – tenhle recept na Sushi zvládnete v pohodě doma, a máte jistotu, že se zavděčíte opravdu každému. Tak jak na to?

 

Co budete potřebovat:

Rýže na Sushi

Nori řasu na Sushi

rýžový ocet

100 g přírodního tempehu

opražený černý sezam

1 a 1/2 lžíce majonézy (vegan alternativou je sojanéza)

1 zelená cibulka

1/2 avokáda

1/4 lžičky chilli

Sójová omáčka
Wasabi
Naložený zázvor (koupíte přímo hotový)

cukr

sůl

 

Online Fitness

Prvně podotýkám, že je opravdu potřeba koupit rýži na Sushi, aby vám správně lepila. Tu potom uvařte a smíchejte s octem, cukrem a solí dle návodu. Mezitím co ji necháte vychladnout, připravte si tempeh. Ten prvně nechte po 10 minut dusit v menším hrnci a poté ho rozmačkejte se sojanézou a chilli. Pak už jen nakrájejte avokádo, zelenou cibulku či jakoukoli jinou zeleninu, kterou chcete do Sushi zabalit, a začněte s přípravou.

Prvně si rozprostřete řasu a namočte ruce, na suché by se vám rýže lepila. Tu potom rovnoměrně rozprostřete na řasu a dejte na ni vybranou zeleninu jako náplň. Jak potom Sushi správně zavinout se dozvíte z různých videí, článků a informací na YouTube, a stejně tak si můžete pořídit i speciální zavinovač. Nicméně myslím, že správně zavinout Sushi není taková hrůza a s trochou trpělivosti to jistě zvládnete i bez techniky :-)

Hotové Sushi rolky potom nakrájíme, naskládáme nejlépe na dřevěnou podložku a podáváme s Wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou. Sushi se potom jí nejlépe hůlkama, pokud nemáte k dispozici, nechte hosty ať si rolky servírují rukama, příbor se na to rozhodně nehodí. 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru