Blog Online Fitness

Toto je důvod, proč nemůžeš shodit posledních pár kil
Fitness

Toto je důvod, proč nemůžeš shodit posledních pár kil

24.06.2016
První 3 kila, jdou shodit celkem jednoduše, ale ty poslední 3 jsou peklo. Pokud jste někdy sledovali čísla na váze a cítili se frustrovaně, nejste sami. Zdá se, že i navzdory našim nejlepším snahám o další úpravu stravy a pálení kalorií při tréninku, se tyto poslední kila odmítají vzdát. Co s tím?

 

 

Online Fitness

 

Je to celkem jednoduché. Je možné, že Vaše nastavená cílová hmotnost je pro Vás už příliš lehká. Mnoho žen si nastavuje jejich ideální váhu nerealisticky nízko.

Vaše tělo bude vždy bojovat, aby si zachovalo hmotnost, která je pro Vás ta pravá. Každé ženské tělo je stvořeno tak, aby si udrželo váhu na určitých místech. Dosáhnout váhy, která pro Vás není přirozená, je opravdu těžké po biologické i psychické stránce, a vyžaduje určité omezení Vašeho života.

Takže i když jste třeba posedlí váhou, kterou jste měli na střední škole, Vaše tělo se v průběhu času mění. Co pro Vás bylo dobré v 18ti, nemusí platit teď. Neznamená to, že když se někomu nedaří shodit, že to nepotřebuje, ale někdy to co chceme a to co naše tělo potřebuje, jsou dvě různé věci. Někdy ztratit více váhy může být nezdravé.

Zde je 6 známek toho, že Vaše tělo našlo vyvážený bod: 

1. Vaše tělesná hmotnost výrazně nekolísá 

Každá žena má hmotnost, která kolísá v závislosti na úrovni hydratace, v průběhu měsíce v závislosti na periodě a také vyprazdňováním.  Když je Vaše hmotnost tam, kde by měla být, tak není těžké si ji udržet. Velké odchylky ztráty na váze, kdy jste rychle ztratili příliš velkou hmotnost, vede k přejídání a opětného nabrání všeho zpátky, i s možným jojo efektem.

2. Máte dostatek energie

Když jste na své zdravé hmotnosti, Vaše energetická hladina je vysoká. Ideální hmotnost usnadňuje Vašemu tělu fungovat efektivně. Jestli-že Vás každodenní úkoly příliš unavují, Vaše hmotnosti může být buď příliš velká, hodně nízká, nebo jste najednou snížili velký počet kalorií.

3. Když máte hlad, najíte se

A také většinou přestanete jíst, když už jste plní. Dokonce i se zdravou stravou se občas přejídáme, ale to je v pořádku (občas). Pokud budete poslouchat své tělo a necháte se vést signály hladu, že je čas se najíst, můžete najít svou zdravou váhu, kterou si udržíte.

4. Pracovat na sobě pro Vás znamená víc, než samotné hubnutí

Tím nejlepším, když jste na - pro Vaše tělo - ideální hmotnosti je, že posilování se pro vás stane vzrušujícím jen proto, že můžete vidět všechny úžasné věci, které můžete udělat se svým tělem. Už to není jen o počtu kalorií, které jste spálili. Budete sami sebe posouvat, protože chcete dosáhnout vyšší laťky, ne jen proto, že se snažíte shodit kila.

5. Vaše zdraví máte pod kontrolou

Když budete na hmotnosti, která je nejlepší pro Vaše tělo, nemusí se vyléčit všechny problémy, ale Vaše tělo bude pracovat lépe. Krevní tlak se sníží, imunitní systém bude silnější, a budete se celkově cítit zdravější.

6. Jíte potraviny, které máte rádi

Když je tělo zdravé, můžeme pochopit, že jídlo není jen o tom, že nám dodá energii, ale může být také požitkem.  Takže, když jste na své zdravé váze, a máte chuť, můžete si dopřát malou misku zmrzliny nebo dezert, a nemusíte si to vyčítat.

 

Silvie Sher

https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru