Blog Online Fitness

Toužíš po čokoládě? Tak vyzkoušej tyto 3 fitness recepty na brownies
Zdravě v kuchyni

Toužíš po čokoládě? Tak vyzkoušej tyto 3 fitness recepty na brownies

05.02.2018
Zdravých receptů na skvělé sladkosti není nikdy dost, a proto Vám přinášíme 3 recepty na úžasně čokoládové brownies, které můžeme mlsat relativně bez výčitek.

Online Fitness

 

Čokoládu milujeme snad všichni a to v nejrůznějších podobách, bohužel čokoláda se moc neztotožňuje se zdravých životním stylem. Avšak, ne vždy to je úplná pravda, jelikož pokud používáme kvalitní, vysokoprocentní čokoládu, tak dokonce prospíváme svému zdraví. Ale pozor, všeho s mírou!

 

Brownies jsou skvělé hlavně, pokud máme chuť právě na čokoládové dobroty. Tuto buchtičku lze připravit na desítky způsobů, a to i na ty zdravé, které nás zasytí, potěší chuťové buňky a hlavně nepřidají kilogramy navíc. Jdeme na to!

 

Mátové brownies z fazolí

Složení:

1 ½  šálku tmavých propláchnutých fazolí

¼ šálku kokosového oleje

3 lžíce medu nebo jiného sladidla

2 vejce

2/3 šálku kvalitní nasekané čokolády

½ šálku hořkého kakaa

¼ rýžové nebo celozrnné muky

1 lžička vanilkového extraktu

1 ½ lžičky mátového extraktu

1 lžička pečícího prášku

½ lžičky soli

 

Recept:

Předehřejeme troubu na 180°C. Vložíme všechny ingredience, kromě čokolády, do mixeru a mixujeme, dokud se nevytvoří hladká směs. Ke směsi přidáme najemno nasekanou čokoládu a promícháme. Směs vylijeme do zapékací misky s pečícím papírem a pečeme při 150°C po dobu zhruba 30-40 minut. Pravidelně zkoušíme špejlí, zda je buchta upečená. Doba pečení záleží na velikosti pekáče, který použijeme, čím je miska větší, tím rychleji brownies bude hotové. Upečené brownies vyjmeme z trouby a necháme zcela zchladnout, nakrájíme a servírujeme.

 

Tip:

Brownies můžeme polít roztopenou čokoládou, posypat kokosem a nasekanými mátovými bonbony. Ale nezapomínáme na to, že čím více čokolády a bonbonků, tím více kalorií.

Řecké brownies

Složení:

¼ šálku celozrnné mouky

¼ lžičky soli

¼ lžíce prášku na pečení

½ šálku nasekané hořké čokolády

½  šálku hořkého kakaa

2 lžíce medu nebo jiného sladidla

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

½ šálku řeckého jogurtu

 

Recept:

Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme zapékací misku pečícím papírem. Ve velké míse smícháme všechny ingredience, dokud nevznikne hladká směs. Těsto nalijeme do misky a pečeme přibližně 20-30 minut. Průběžně kontrolujeme pečení špejlí. Upečené brownies vyjmeme z trouby, necháme zcela vychladnout a servírujeme.

 

Tip:

Brownies můžeme polít roztopenou čokoládou a posypat čokoládovými chipsy. Ale nezapomínáme na to, že čím více čokolády a bonbonků, tím více kalorií.

Malinové brownies

400g tmavých fazolí

70g kokosového oleje

3 lžíce javorového nebo datlového sirupu nebo medu

3 vejce

5 lžíc hořkého kakaa

2 lžičky namleté černé kávy (volitelné)

2 lžičky vanilkového extraktu

½ lžičky soli

½ lžičky prášku na pečení

½ šálku kvalitní nasekané čokolády

½ šálku malin (lze i zmrazené)

Recept:

Předehřejeme si troubu na 180°C a vyložíme misku pečícím papírem. Smícháme všechny ingredience, kromě malin a čokolády, a důkladně rozmixujeme do hladké směsi. Směs nalijeme do mísy a do mixeru vložíme čokoládu a maliny. Zlehka rozmixujeme, aby zůstaly ve směsi kousky, a smícháme s fazolovým těstem. Nalijeme do zapékací misky a pečeme přibližně 30 minut, průběžně kontrolujeme pečení špejlí. Po upečení necháme zcela vychladnout a můžeme servírovat.

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Cukroví trochu jinak aneb zkus si něco upéct s naši trenérkou Mončou
Období vánočních svátků nejvíce z celého roku svádí k mlsání. Aby taky ne, všude na nás koukají dobroty v podobě voňavých trdelníků, perníčků, nejrůznějšího cukroví… Zkuste cukroví trochu jinak - ve zdravějších variantách, které si pro vás připravila naše trenérka Monča.
Čtěte více
Nahoru